"בתוך עשור יגיע הקץ למרפאות קטנות שמופעלות על ידי רופא יחיד"

עולם רפואת השיניים עובר בשנים האחרונות מהפך, ועסוק במציאת פתרונות לשיפור איכות החיים של המטופלים. ד"ר מאיר ממרייב חושף את העתיד של החיוך שלכם

בשנים האחרונות חלה מהפכה אמיתית בתחום בזכות החדירה המסיבית של טכנולוגיות תלת ממד. זה בא לידי ביטוי באופן האבחון, התכנון והביצוע של מרבית הטיפולים הדנטליים (צילום: Shutterstock)
בשנים האחרונות חלה מהפכה אמיתית בתחום בזכות החדירה המסיבית של טכנולוגיות תלת ממד. זה בא לידי ביטוי באופן האבחון, התכנון והביצוע של מרבית הטיפולים הדנטליים (צילום: Shutterstock)
ד"ר מאיר ממרייב,  עוסק ברפואת שיניים מתקדמת וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים דנטליים מובילה המשווקים ברחבי העולם

 

מהי ההתמחות שלך ומדוע בחרת דווקא בה?

"נחשפתי לרפואת שיניים כבר בגיל הנעורים, בלימודי טכנאות שיניים, והתחום קסם לי מאוד. הצד האמנותי בתחום האסתטיקה, הפיתוחים הטכנולוגיים, השימוש בדמיון והמיומנות המנואלית גרמו לי להבין שזה התחום שאני רוצה לעסוק בו. מיד לאחר שירות צבאי קרבי התחלתי בלימודי רפואת שיניים, וב־1992 סיימתי את לימודיי בהצטיינות".

 

""הבעיה העיקרית היא בתחום השתלים הדנטליים. עדיין אין בנמצא מוצר שיכול להבטיח אריכות חיים של השחזור לאורך עשרות שנים". ד"ר מאיר ממרייב, (צילום: Shutterstock, אלבום פרטי)
    ""הבעיה העיקרית היא בתחום השתלים הדנטליים. עדיין אין בנמצא מוצר שיכול להבטיח אריכות חיים של השחזור לאורך עשרות שנים". ד"ר מאיר ממרייב,(צילום: Shutterstock, אלבום פרטי)

     

    מהם ההישגים הבולטים בשנים האחרונות בתחום רפואת השיניים?

    "בשנים האחרונות חלה מהפכה אמיתית בתחום בזכות החדירה המסיבית של טכנולוגיות תלת ממד. זה בא לידי ביטוי באופן האבחון, התכנון והביצוע של מרבית הטיפולים הדנטליים:

     

    • בתחום האסתטיקה: עוד לפני התחלת הטיפול אנו יכולים לבצע סריקה תלת ממדית של השיניים והפנים, הדפסת מודל תלת ממדי והדמיה בפועל בפיו של המטופל כדי שיוכל להתרשם מהתוצאה הצפויה.
    • בתחום השחזורים: כתרים, גשרים וציפויי חרסינה מעוצבים כיום במחשב בהתייחס לכל הפרמטרים האסתטיים של המטופל ומבוצעים בחריטה בכרסומות ייעודיות לקבלת דיוק מרבי.
    • בתחום השתלים הדנטליים: הטכנולוגיה מאפשרת לבצע צילומי רנטגן תלת ממדיים, העברתם למחשב לתכנון מיקום השתלים האידיאלי ויצירת סדים כירורגיים שדרכם מחדירים את השתלים בדיוק מקסימלי, כפי שתכננו במחשב".

     

    בפני אילו אתגרים עומדת כיום לדעתך רפואת השיניים?

    "עולם רפואת השיניים עובר בשנים האחרונות מהפך, ועסוק במציאת פתרונות לשיפור איכות החיים של המטופלים, כמו שיניים קבועות גם במצבים מורכבים, חיקוי אסתטי של שחזור רקמות חסרות עקב אובדן שיניים או מבנה אנטומי לא אסתטי של מבנה הסגר, הלסתות והשיניים עצמן. האתגרים רבים ומלווים בחסמים רבים. עלויות המחקרים, הקשיים הרגולטוריים, עלויות הייצור והתיקוף של המוצרים החדשים מובילים לסכומים שרק חברות גדולות או קרנות גידור יכולות להשקיע, וזה מתבטא בעלויות גבוהות מאוד לרופאים ולמטופלים".

     

    האם ישנה בעיה מסוימת בתחום ההתמחות שלך שכרגע אין לה מענה והייתי רוצה שיימצא כזה?

    "הבעיה העיקרית היא בתחום השתלים הדנטליים. עדיין אין בנמצא מוצר שיכול להבטיח אריכות חיים של השחזור לאורך עשרות שנים. התפתחות בתחום הזה תהיה בשורה גדולה לתחום רפואת השיניים כולו".

     

    איך ייראה העתיד לדעתך?

    "בתוך עשור יהיו מרפאות השיניים מצוידות בציוד מתקדם יותר דוגמת סורקים דיגיטליים תלת ממדיים, מכשירי דימות שיבצעו צילומי רנטגן תלת ממדיים, מדפסות תלת ממד ומכשירי חריטה כדבר שבשגרה. העלות הגבוהה של הציוד תגרום למרפאות להתמזג למרפאות גדולות ושיתופיות שיחלקו את הנטל כדי לייצר תשתית מתקדמת ונאותה למתן שירותים ללקוחות. לדעתי, בתוך עשור יגיע הקץ למרפאות קטנות שמופעלות על ידי רופא יחיד, ואנו נראה מרפאות עם צוותי עבודה הכוללים רופאים בתחומי רפואת השיניים השונים, שינניות, סייעות ואנשי תפעול לציוד הדיגטלי כמו טכנאים ואנשי מחשבים".

     

    הכר את המומחה

    • סטטוס: בן 54, נשוי ואב לבת ושני בנים (בני 18, 20 ו־24).
    • מקום מגורים: ראשון לציון.
    • שגרת הבריאות שלי כוללת: תזונה בריאה ופעילות ספורטיבית מתונה.
    • כשאני לא מטפל אני: קורא חומר מקצועי ומתעדכן בחידושים בתחום.
    • הדרך שלי להירגע היא: לקרוא ולשמוע מוזיקה.
    • מה חשוב שהמטופלים יידעו עלי: כחובב גאדג׳טים אני מיישם את כל החידושים הטכנולוגיים ומשתדל להיות מעודכן בכל מה שקורה בתחום רפואת השיניים.

     

    3 טיפים לשגרת בריאות פה מנצחת

    1. אל תחפפו בצחצוח. חשוב מאוד לשמור על גהות הפה באופן יסודי ולבצע את פעולת צחצוח השיניים והרקמות הסובבות בצורה נכונה.

    2. תפגשו את השיננית. בריאות החניכיים חשובה לא פחות מבריאות השיניים עצמן, לכן שוב להקפיד על ביקורים תקופתיים אצל השיננית לפחות אחת לחצי שנה.

    3. וגם את רופא השיניים. למה לחכות לנזקים אם אפשר למנוע אותם? הקפידו לעבור בדיקת שיניים אצל הרופא לפחות אחת לשנה.

     

    מוגש מטעם מדיקל אונליין ואתר הבריאות מדיקו

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד