ריח של בית: עוגת שמרים טבעונית עם תמרים, טחינה ואגוזים

עד שימציאו את העוגה שאפשר לאכול בכלל בלי להתחשבן - קבלו את הנסיכה הזאת, עם קמח כוסמין ומלית שכולה פינוקים טבעיים. והבונוס: ניחוח משגע בכל הבית

עוגת שמרים עם תמרים, טחינה ואגוזים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת שמרים עם תמרים, טחינה ואגוזים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(2 עוגות)

 

לבצק

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין רגיל או מלא
  • 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב צמחי
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

 

למלית התמרים והאגוזים

  • 1 אריזת ואקום (500 גרם) תמרים ללא חרצנים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות ריבה לפי הטעם, או סוכר
  • 2/3 כוס אגוזי מלך
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הבצק, ומערבבים ידנית (כדי שהקמח לא יעוף). מרכיבים את וו הלישה ולשים כ־6 דקות, עד שהבצק

חלק וגמיש. אוספים את הבצק לכדור, מכסים את הקערה בניילון באופן רופף ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו, או (עדיף) 12-6 שעות במקרר.

2. בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביה, למעט האגוזים, ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים ומעבדים בהפסקות (פולסים) עד שהם קצוצים גס.

3. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה בעובי 3/4 ס"מ ובגודל 30X25 ס"מ לערך. מורחים על כל חלק מחצית מהמלית ומגלגלים לגליל. מניחים על נייר אפייה כשהתפר כלפי מטה (אם רוצים להכין רק עוגה אחת, אפשר להקפיא את מחצית הבצק השנייה לפני או אחרי הרידוד והמילוי).

4. מעבירים את הגלילים הממולאים למקפיא למשך 15-10 דקות, כדי להקל את החיתוך.

5. מוציאים את שני הגלילים מהמקפיא. חוצים כל גליל לאורכו ומניחים כך שהצדדים החתוכים פונים מעלה. מלפפים את שני החלקים זה על זה בצורת בורג. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים בניילון נצמד בצורה רופפת או במגבת לחה.

6. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מניחים את התבנית לידו, לזירוז התפיחה. מתפיחים עד שהבצק מוסיף עוד 70% לנפחו.

7. אופים 30-25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות גם בתחתיתן ובצדדים. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

טיפ: ממהרים? הכניסו את קערת הבצק, לא מכוסה, למיקרוגל (כבוי!), לצד כוס מים רותחים. בחלל הסגור, החום והלחות מהמים יזרזו את ההתפחה

 

זמן הכנה: 30 דקות, לא כולל התפחה ואפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: עד 3 ימים בקופסה אטומה (בקיץ, במקרר), או עד חודשיים במקפיא. היא טעימה גם קפואה (מוזר אך אמיתי)

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: אורלי גורי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: אורלי גורי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד