לירן גדות, עיצוב פנים, תכנון והלבשת הבית.
מה משך אותך לתחום העיצוב?
״זה משהו שתמיד היה שם. מגיל צעיר הייתי מעצבת לעצמי את החדר מחדש אחת לכמה חודשים, ובהמשך, את כל הדירות שהיו לי, לחברות ולמשפחה. מאז שאני זוכרת את עצמי חללים מעוצבים ריתקו אותי. משחקי צבע מיוחדים, שילובים מעניינים של חומרים, קומפוזיציה, ריח עץ, בדים, שוק הפשפשים ושיפוץ רהיטים ישנים שמצאתי. עבדתי בתור מהנדסת כימיה בתעשיית התרופות וההייטק, והייתי מסתכלת על תמונות בתים יפים באינטרנט וחולמת. כשנולדה בתי הגדולה אזרתי אומץ סופסוף, השארתי קריירה מכניסה ובטוחה, והחלטתי ללכת אחר החלום שלי, זה בא מהלב״.
ספרי על הסגנון העיצובי שלך ובאילו פרויקטים עוסק משרדך?
״כשאני מעצבת ללקוחות, אני משאירה את הסגנון העיצובי שלי בצד ומקשיבה ללקוח. בסופו של דבר זה הבית שלו וחשוב לי שהתוצאה תשקף את מי שהוא ואת טעמו האישי, תתאים לצרכיו ותהיה ייחודית ומעניינת. הסטודיו עוסק בקשת רחבה של פרויקטים: בתים פרטיים, דירות קבלן, תמ"א, שיפוצים וגם יעוץ והום סטיילינג״.
מהיכן את שואבת השראה לעיצובים השונים?
״כל דבר יכול להוות השראה: צל על הקיר יכול להיות רעיון לצביעה מעניינת, והשתקפות השמש מהווה רעיון לגוף תאורה מעניין. אני חיה את עולם העיצוב, הולכת לכנסים ולתערוכות מקצועיות ומנויה על כל המגזינים. עולם העיצוב מתפתח בקצב מהיר, וכל חומר חדש או טכנולוגיה שנכנסת לתחום, פותחים עולם חדש של אפשרויות והשראה״.
מהו פרויקט החלומות שהיית רוצה לתכנן?
״הייתי רוצה לתכנן בית מלון כשכל חדר מייצג תקופה ומדינה אחרת״.
אם לא היית מעצבת פנים, במה היית עוסקת?
״כנראה שהייתי עובדת בעמותה הקשורה לילדים. אני מתה על ילדים וכשאני שומעת סיפורי חיים קשים זה שובר לי את הלב. אני בשאיפה שכל הזמן יהיה לי ברקע פרויקט "פרו בונו", שאני עושה בשביל הנפש, במקביל לעבודה: עיצוב של דירת אומנה, מרכז סיוע, דירות מחסה, מתגים וכו'. זה משהו שמאוד חשוב לי״.
המודל לחיקוי בשבילי הוא...?
״הנועזות, הצבעים העזים, העושר הוויזואלי והשילובים המבריקים של המעצב גילי אונגר, והאלגנטיות, הדיוק, התחכום ושילוב החומרים המדויק והמפתיע של המעצבת ריקי קורי״.
3 טיפים לשיפוץ הבית:
1. אחת הבעיות העיקריות בשיפוץ דירה, היא החריגה מהתקציב. כדי להימנע מכך, חשוב להגדיר את התקציב בצורה נכונה ולהיצמד אליו בלי לעגל פינות. הכינו רשימה מפורטת של כל הדברים שנכללים בשיפוץ: מהחלפת חלונות
ועד קניית ספה. תמחרו כל סעיף בנפרד והוסיפו 20% להוצאות בלתי צפויות שתמיד ישנן.
2. נסו לכוון את קניית הריהוט לתקופה של סיילים: ראש השנה, פסח, סוף שנה וכו'. אפשר לחסוך ככה 30% מהעלויות.
3. כשעובדים עם תקציב מוגבל, צריך לחשוב יצירתי, למשל: במקום להחליף את הריהוט הישן, לצבוע אותו בצורה מעניינת ובמקום להחליף את המטבח, להחליף רק את חזיתות הארונות.
052-4586058 | פייסבוק: לירן גדות - עיצוב פנים, תכנון והלבשת הבית | אינסטגרם: liran.gadot
- עורכת הפרויקט: שוש רוטנברג
- הפקה: קבוצת רוטנברג תקשורת | צילום: טל שחר | איפור: רונית יולזרי