תענוג כפול: עוגיות שוקולד ואהבה נימוחות עם שברי שוקולד

רוצים לומר למישהו שאתם אוהבים אותו? עוגיית שוקולד זו דרך נפלאה להעביר את המסר. פה בגרסה חלומית, נימוחה, עם צ'אנקים של שוקולד שמוסיפים יופי וטעם

עוגיות שוקולד  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגיות שוקולד (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים (כ־30 עוגיות)

  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו ללא סוכר
  • 1/2 כוס (70 גרם) שיבולת שועל טחונה דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס מריר או חלב

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותם קלות.

2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר,

סוכר הווניל והמלח ומקציפים למרקם אחיד ואוורירי. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד שמתקבל קרם אוורירי.

3. מערבבים בקערה נפרדת את השקדים, הקקאו, שיבולת השועל, הקורנפלור ואבקת האפייה. מוסיפים לקערת המערבל ומקציפים במהירות נמוכה, עד שהם נטמעים בעיסה.

4. מעבירים בעזרת שתי כפיות תלוליות מהעיסה לתבניות. שומרים על מרווח של כ־3 ס"מ ביניהן. נועצים בכל תלולית שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד.

5. אופים 15 דקות לעוגיות רכות במרקם לעיס או 20 דקות לקבלת מרקם קריספי. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבניות. מגישים.

 

טיפ: ניתן להקפיא את בצק העוגיות המוכן, עטוף בניילון נצמד. כשרוצים לאפות – מפשירים 10 דקות בטמפרטורת החדר, מעצבים, מקשטים בשוקולד ואופים

 

זמן הכנה: 10 דקות (לא כולל אפייה)

דרגת קושי: קל

איך שומרים: 4-3 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד