לא כמו כולם: מאפינס פיסטוק ופטל שמכינים ב-10 דקות

המרכיבים – קלים להשגה, אבל בהחלט לא משעממים. ההכנה – פשוטה ומהירה. התוצאה – ארוחת בוקר או נשנוש שובר שגרה

מאפינס פיסטוק ופטל (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מאפינס פיסטוק ופטל (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
 

 

המרכיבים

(12-10 מאפינס)

 

  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה, או אחר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים/תפוחים
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס
  • 3/4 כוס פיסטוקים קלויים, גרוסים דק
  • 1 כוס פטל קפוא (או פירות יער קפואים אחרים - אין צורך להפשיר)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים ומקמחים תבניות מאפינס.

2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים את השמן בהדרגה ומקציפים עד שהוא נטמע בבלילה ומתקבל מרקם קרמי. עוצרים את פעולת המערבל.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה ומנפים אותם לתוך קערת המערבל. מערבלים קצרות. מוסיפים את החלב או המיץ ומערבלים ערבול קצר, רק עד שייטמעו בעיסה. עוצרים.

4. מוסיפים את הקוקוס והפיסטוק ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית. מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים גם אותם בתנועות קיפול, לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבניות.

5. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים. מגישים.

  

  • משך ההכנה: 10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר, עד שבועיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד