החורף הוא הזדמנות מצוינת לעשות היכרות עם אחד הכלים הייחודיים שאולי אתם עוד לא מכירים - הדוֹנָאבֵּה (Donabe), קדירת חרס שמקורה במטבח היפני המשמשת בו שנים רבות להכנת תבשילי קדירה ומרקים ומעניקה להם את טעמם הייחודי ואת אופן ההגשה האסתטי. הנה חמש סיבות מצוינות שיעשו גם לכם חשק להכניס אותה למטבח שלכם בדיוק עכשיו:
1. הדונאבה מאפשרת בישול ארוחה שלמה ומאוזנת בסיר אחד: מדובר בכלי המושלם ל־One Pot Meal — ארוחה שלמה שמתבשלת ומוגשת בסיר אחד. היא גם חוסכת הכנות וכלים מיותרים וגם מספקת ארוחה בריאה ומאוזנת.
3. המבנה שלה תורם לפיזור חום ייחודי ואחיד לאורך הבישול כולו: הדונאבה מיוצרת במפעל פורצלן מסורתי בסין, עשויה מחימר איכותי ומצופה גלזורה שנשרפה ב־1,200 מעלות. החרס והמבנה המעוגל של הקדירה תורמים לכך שהחום מתפשט בצורה אחידה בכל חלקיה ונאגר לאורך כל הבישול, כך שתקבלו צלייה אחידה ומושלמת בכל חלקי התבשיל.
כמו כן, להבדיל מסירי נירוסטה שצוברים חום בעיקר בתחתית, מאפשרים מעבר של חומרים ומקנים לעתים טעם מתכתי לאוכל, הגלזורה של הדונאבה אטומה לחלוטין למעבר של חומרים מהקדירה לאוכל, ולכן גם הטעם של התבשיל והמרק יהיה טוב יותר.
4. היא משביחה את הטעמים ואת איכות הצלייה: מעבר לצלייה אחידה, פיזור החום משפיע גם על הצד הקולינרי. במילים פשוטות: הדונאבה תעצים את הטעמים של כל תבשיל שתכינו בה, תאזן את החומציות ותעניק למנה עומק של טעמים.
5. היא מצטיינת באסתטיקה יפנית ומתאימה להגשה לשולחן: מעבר לטעמים ולאיכויות התזונתיות שמקבלים בבישול בקדירה הזאת, אחד היתרונות הבולטים הוא העיצוב היפהפה שלה שמאפשר להגיש אותה כפי שהיא למרכז השולחן ולקבל מחמאות. תשאלו בלוגרים קולינריים שכבר גילו אותה והתאהבו.
הטבה מיוחדת לקוראי מנטה
קדירת דונאבה ב 10% הנחה
קוד קופון: menta
פאייה טבעונית צבעונית של שפית אביטל סבג
החומרים (4 מנות) :
- חצי קילו אורז אדום אורגני של ג'מוקה
- 100 גרם טופו אורגני
- חצי כפית קארי
- כף ג'ינג'ר מגורר
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 פרסות חתוכות לעיגולים
- 2 כפות שמן זית
- 4 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
- כוס שעועית ירוקה טרייה או קפואה
- חצי חבילה של אפונה קפואה
- חצי חבילת אצות היזיקי מושרות במים
- חצי כפית צ’ילי גרוס
- כפית פלפל שחור גרוס
- כף מלח גס אטלנטי
- 20 חוטי זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
- 3 כוסות ציר מרק או מים
- 2 כוסות פטריות שונות קצוצות
- חצי כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הטופו לקוביות ומניחים בקערית יחד עם רוטב סויה, ג'ינג'ר וקארי למשך שעה.
2. משרים את האורז למשך שעה במים מסננים ומיבשים במסננת.
3. מאדים את הבצל הפרסה והשומים בקדרת "דונאבה" עם שמן הזית עד שמזהיבים, מוסיפים את האורז התבלינים כולל הזעפרן ואצות היזיקי והירקות, מערבבים ומוסיפים את ציר המרק או המים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 7 דקות.
5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את הפאייה לתנור לבישול לעוד 30 דקות, בעשר דקות האחרונות מוסיפים מעל האורז את קוביות הטופו והפטריות, ובהגשה מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה.
אביטל סבג היא מחברת הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן"