מהפריזר ישר אל הסיר: 5 מרקים מהירים מירקות וקטניות קפואים

מצאנו שיטה נהדרת להתחמם ולשבוע במינימום מאמץ: שולפים מהמקפיא שקיות של ירקות (לא צריך להפשיר!), ומכינים בזריזות מרקים עשירים - מכרובית ועד תירס

מרק עגבניות ושעועית לבנה  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
מרק עגבניות ושעועית לבנה (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

רוצים להתענג על צלחת מרק בלי לבלות שעות במטבח? מצאנו שיטה נהדרת! מכינים מרקים מירקות וקטניות קפואים (לא צריך להפשיר!), ומסתדרים בקלות עם מזג האוויר המתקרר:

 

 

שישה דברים שכדאי לדעת

1. בכל המתכונים, משתמשים בירקות הקפואים כפי שהם, ללא צורך בהפשרה מוקדמת.

2. למעט מרק הכרובית, כל המרקים בכתבה זו טבעוניים. לעתים הצענו תוספות שהן חלביות, אפשר כמובן להשמיט אותן.

3. כמות הבצל והשום במתכונים שלפניכם גדולה יחסית, כי הם מעניקים למרקים שכבת טעם משמעותית. אל תוותרו עליהם! בנוסף, השגיחו על הבצל והשום, שלא יישרפו. זמני הטיגון המופיעים במתכונים עשויים להשתנות קצת, בהתאם לסיר שבו אתם משתמשים.

4. המלצה שלי: להשתמש במלח אטלנטי דק או במלח משובח אחר ובמים מסוננים או מינרליים. כן, לדעתי זה ניכר בטעם המרק.

5. טיפ לתיבול המרק: הוציאו כף מהמרק, המתינו 2 דקות ורק אז תטעמו. כשהוא לא יהיה ממש רותח, תוכלו להבחין בטעמים ולהחליט איך לשפר את התיבול: מלח, פלפל, שמן זית – תבלו עד שתהיו מרוצים.

6. את כל המרקים אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

 

 

מרק גזר ועדשים כתומות

 

מרק גזר ועדשים כתומות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
    מרק גזר ועדשים כתומות(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

     

    המרכיבים (8 מנות)

    • שמן זית
    • 2 בצלים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
    • 6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
    • 1 שקית (800 גרם) גזר גמדי מוקפא
    • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
    • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים רותחים
    • 1/2 2 כפיות מלח
    • אפשרות: פלפל שחור גרוס
    • לעיטור: שמנת חמוצה, עלעלי מיקרו, שמן זית

     

    ההכנה

    1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר על להבה גדולה. כעבור דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עוד 8-7 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים את השום ואם צריך, עוד כף שמן זית, ומטגנים (על להבה נמוכה) 6-5 דקות.

    2. מוסיפים את הגזר, העדשים והמים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד כ־6 דקות, עד שהעדשים רכות. מסירים מהכיריים.

    3. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם חלק.

    4. מחזירים את המרק לכיריים, מתבלים במלח (אם רוצים – גם בפלפל שחור) ובכף שמן זית ומבשלים 2 דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול.

    5. מחלקים את המרק לקעריות. אם רוצים, מעטרים בעלעלים, בשמנת ובזילוף שמן זית. מגישים.

     

    מרק תרד ועדשים ירוקות

    מרק ירוק (האם הילדים שלכם יסכימו לטעום אותו?) מזין מאוד.

     

     

    מרק תרד ועדשים ירוקות  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
      מרק תרד ועדשים ירוקות (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

       

       

      המרכיבים (8 מנות)

       

      • שמן זית
      • 2 בצלים יבשים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
      • 7-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
      • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים
      • 1/2 שקית (400 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות
      • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים רותחים
      • 1/3 1 כפות שטוחות מלח
      • מעט פלפל שחור גרוס טרי
      • אפשרויות לעיטור
      • קרם קוקוס או שמנת לבישול (חלבית)
      • פרוסות שקדים מולבנות, קלויות

       

      ההכנה

      1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני־גדול על להבה גדולה. כעבור דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד 8 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים את השום – ואם צריך, עוד כף שמן זית – ומטגנים 4 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.

      2. מוסיפים את עלי התרד, העדשים, המים הרותחים, המלח ופלפל. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גדולה (כ־10 דקות). מסירים מהכיריים.

      3. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם חלק.

      4. מחזירים את הסיר לכיריים, על להבה קטנה, ומחממים 4-3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל ו/או שמן זית. מסירים מהכיריים.

      5. מחלקים את המרק לקעריות. אם רוצים, מזלפים קרם קוקוס או שמנת ומפזרים שקדים. מגישים.

       

      מרק עגבניות ושעועית לבנה

      לכאורה המרק הכי פשוט שיש, מארבעה מרכיבים בלבד, אך התוצאה מפתיעה. אל תוותרו על הבישול בסיר פתוח בסיום ההכנה, שמאדה נוזלים ומרכז את הטעמים.

       

      מרק עגבניות ושעועית (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
        מרק עגבניות ושעועית(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

         

        המרכיבים (8 מנות)

         

        • שמן זית
        • 2 בצלים יבשים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
        • 7-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
        • 1 בקבוק (700 גרם) עגבניות מרוסקות (מומלץ מתוצרת איטליה)
        • 1/2 שקית (400 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת
        • 3 כוסות (750 מ"ל) מים רותחים
        • 1/2 1 כפיות מלח
        • אפשרות: פלפל שחור
        • אפשרות לעיטור: עלעלי תימין

        ההכנה

        1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני־גדול על להבה גדולה. כעבור דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ־8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

        2. מוסיפים את השום – ואם צריך, כף נוספת של שמן זית - ומטגנים 4 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.

        3. יוצקים את העגבניות ומוסיפים את השעועית הלבנה, המים הרותחים והמלח. מערבבים, מגבירים את עוצמת הלהבה, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מסירים את המכסה ומבשלים כך עוד 10-5 דקות.

        4. מוסיפים עוד 2 כפות של שמן זית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

         

        מרק תירס

        טיפ: דייקו בכמויות המלח במרק זה, כדי לאזן את מתיקות התירס.

         

         

        מרק תירס (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
          מרק תירס(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

           

          המרכיבים (8 מנות)
          • שמן זית
          • 2 בצלים יבשים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
          • 7-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
          • 1 שקית (800 גרם) גרעיני תירס מוקפאים
          • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
          • 1/4 2 כפיות מלח
          • אפשרות: פלפל שחור גרוס
          • 1 קרטון קטן (250 מ"ל) קרם קוקוס, 20% שומן
          • אפשרויות לעיטור: בצל ירוק קצוץ, עלי כוסברה קצוצים, פלפל צ'ילי גרוס

           

          ההכנה

          1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני־גדול על להבה גדולה. כעבור דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ־8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

          2. מוסיפים את השום – ואם צריך, עוד כף שמן זית – ומטגנים 4 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.

          3. מוסיפים את התירס, המים והמלח (ואם רוצים, גם פלפל שחור). מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מסירים מהכיריים.

          4. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם חלק.

          5. מחזירים את המרק לכיריים, על להבה קטנה, מוסיפים את קרם הקוקוס וכף שמן זית, מערבבים ומבשלים כ־4 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.

          6. מחלקים את המרק לקעריות, מעטרים לפי הטעם ומגישים.

           

          חלבי: מרק כרובית קרמי

           

          מרק כרובית קרמי (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
            מרק כרובית קרמי(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

             

            המרכיבים (8 מנות)

             

            • שמן זית
            • 2 בצלים יבשים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
            • 5 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
            • 3-2 יחידות כרשה, החלק הלבן בלבד, חצוי לאורך ופרוס דק
            • 1 שקית (600 גרם) כרובית מוקפאת
            • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
            • 1/2 2 עד 3 כפיות מלח
            • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן
            • אפשרות לעיטור: קרוטונים, גרעיני דלעת, שמן זית

             

            ההכנה

            1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני־גדול על להבה גדולה. כעבור דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ־8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

            2. מוסיפים את השום והכרשה – ואם צריך, עוד כף שמן זית - ומטגנים על להבה נמוכה כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

            3. מוסיפים את הכרובית, המים הרותחים והמלח ומערבבים. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־5 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מסירים מהכיריים.

            4. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם חלק.

            5. מחזירים את המרק לכיריים, על להבה נמוכה. מוסיפים את השמנת לבישול וכף שמן זית ומחממים 3-2 דקות. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

            6. מחלקים את המרק לקעריות ואם רוצים – מפזרים קרוטונים וגרעיני דלעת ומזלפים מעט שמן זית. מגישים.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר אריאלי)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר אריאלי)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד