בטעם של פעם: עוגת אגסים עם שטרויזל ואגוזי לוז

ערבוב מרקמים של בצק בחוש, פרי רך וציפוי פירורי, בעוגה חורפית שביס אחד ממנה ישגר אתכם לימי הילדות המאושרים

: עוגת אגסים ושטרויזל (צילום: בועז לביא, מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
: עוגת אגסים ושטרויזל (צילום: בועז לביא, מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

אפיית העוגה בסיר פלא תבטיח עוגה גבוהה ויפה, רק דאגו לשמן את דופנות הסיר. אין צורך לכסות.

 

המרכיבים

(תבנית בבקה או קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 4 כפות שמנת חמוצה
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • 5 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

 

לשטרויזל

  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • לעיטור: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית (מומלץ גם לרפד בנייר אפייה).

2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה וחצי, לקרם תפוח. מוסיפים, תוך כדי הקצפה ובזרם אטי, את השמן וממשיכים להקציף עוד כדקה, עד שהקרם מסמיך. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים קצרות, רק עד שהמרקם אחיד. עוצרים. מנפים את הקמח לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול, רק עד שהוא נטמע בעיסה. מוסיפים את האגוזים, האגסים וקליפת הלימון ומערבבים קלות, לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.

3. אופים כ־25 דקות, עד שעל פני העוגה נוצר קרום יציב.

4. בינתיים מכינים את השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים־ממוללים בידיים ליצירת פירורים גסים.

5. מוציאים בעדינות את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את השטרויזל. מחזירים לתנור ואופים עוד כ־25 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים ומצננים כחצי שעה.

6. מפדרים את העוגה באבקת סוכר ומגישים.

 

זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל אפייה וצינון

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד