במתיקות טבעית: חיתוכיות טחינה ופירות יבשים ללא תוספת סוכר

עוגיית שכבות העשויה מבסיס פריך בטעם חלבה ושכבה רכה של פירות ואגוזים. פינוק מושלם מינוס יסורי המצפון

חיתוכיות טחינה ופירות יבשים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
חיתוכיות טחינה ופירות יבשים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

 (תבנית 20X30 ס"מ)

 

לשכבת הבסיס

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס ריבה 100% פרי ללא סוכר (מומלץ שזיפים)
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 3/4 כוס (105 גרם) קורנפלור
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 כפית מלח

 

לשכבת הפרי

  • 500 גרם פירות יבשים: תמרים מגולענים, משמשים, שזיפים או דבלים
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כוס ריבה 100% פרי ללא סוכר (מומלץ שזיפים)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 100 גרם אגוזי מלך

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים לתבנית ומשטחים (בידיים) לכיסוי מלא.

3. אופים כ־12 דקות, עד שהבצק יבש ושוליו מתחילים להזהיב. מוציאים ולא מכבים את התנור.

4. בינתיים מכינים את שכבת הפרי: שמים בקערת מעבד המזון (אין צורך לנקות אותה) את הפירות והמים הרותחים וטוחנים למחית. מוסיפים את הטחינה, הריבה והקינמון ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שהאגוזים קצוצים גס ומפוזרים באופן אחיד בעיסה.

5. מורחים את שכבת הפרי על הבצק. מחזירים לתנור ואופים כ־15 דקות, עד שהמילוי מתייצב. מוציאים ומצננים לחלוטין.

6. חותכים לריבועים ומגישים.

 

  • משך הכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר (בקיץ – במקרר)

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד