חמש טעויות קריטיות שכדאי להימנע מהן כשמשפצים את הדירה

ההגדרה הגמישה של "שיפוץ דירה" וטווח עלויות שיכול להגיע למאות אלפי שקלים, הן מתכון לצרות. אם רוצים לחסוך את עוגמת הנפש, צריך להכיר את הטעויות הנפוצות

מוגש מטעם "מימון ישיר"

|

04.11.19 | 15:01

לא לשכוח להקצות מתוך התקציב סכום לתוספות שעלולות לצוץ בשטח, במיוחד אם מדובר בדירה ישנה שעלולה להיות בעלת תשתיות רעועות  (צילום: מתוך pexels.com)
לא לשכוח להקצות מתוך התקציב סכום לתוספות שעלולות לצוץ בשטח, במיוחד אם מדובר בדירה ישנה שעלולה להיות בעלת תשתיות רעועות (צילום: מתוך pexels.com)

המושג "שיפוץ דירה" מתייחס למגוון רחב של שירותי בנייה ותיקונים. כך למשל שיפוץ קומפלט כולל גם פירוק והריסה וגם התקנת מערכות אספקת מים וביוב, עבודות גבס, טיח, עבודות חשמל, הנחת ריצוף, חיפוי קירות וצביעה.

 

בכל מקרה, השאיפה היא לסיים את השיפוץ בזמן ובלי לחרוג מהתקציב. בשביל לעשות את זה צריך להכיר את הטעויות הנפוצות ולדעת כיצד להימנע מהן:

 

1. תכנון לקוי

התכנון המקורי משמש כסוג של מצפן לכל אורך השיפוץ. ככל שמשקיעים יותר זמן בתכנון המוקדם, כך מגדילים את הסיכוי לעמוד במסגרת התקציב ובלוח הזמנים. אם מדובר בשיפוץ רציני וגדול, לא כדאי לוותר על פגישה עם אדריכל/ית או מעצב/ת ועל הכנת כתב כמויות מסודר עם הכמויות והעלויות הנדרשות לכל שלב בשיפוץ. זה גם השלב בו ניתן לראות אם יש צורך בוויתור או בדחייה של אלמנטים בשיפוץ לשלב מאוחר יותר, כמו אזור מסוים בבית, על מנת לעמוד בתקציב.

 

2. הגדרה לא נכונה של התקציב

רוב בעלי הבתים הפרטיים חוששים משיפוץ בגלל ענייני תקציב ולכן בעת התכנון, מגדירים מראש את מסגרת התקציב הרצויה. במידת הצורך, ולאחר בדיקה מושכלת, ניתן לקחת הלוואה משלימה לטובת השיפוץ.

 

את התקציב קובעים בעיקר לפי תכנית הבנייה. במסגרת התקציב צריך לקחת בחשבון, בין היתר, גם אובדן ימי עבודה, תשלום של שכירות בעת השיפוץ, ריהוט מחדש והתייעצות עם אדריכלים, מעצבי פנים ואנשי מקצוע.

 

לא לשכוח להקצות מתוך התקציב סכום לבלתמ"ים ותוספות שעלולות לצוץ בשטח, במיוחד כשמדובר בדירה ישנה, עם תשתיות רעועות שידרשו תיקון מיידי.

 

3. הזמנת חומרים מאוחר מדי

זמן הגעה של חומרים או רכיבים מסוימים הדרושים לשיפוץ עלול להיות ארוך ואפילו לקחת מספר חודשים אם מדובר למשל במטבח חדש. לכן, יש להקפיד על הזמנה מראש ככל שניתן ולהימנע ממצב בו הקבלן מבזבז ימי עבודה בגלל שהוא מחכה לחומרים.

 

כמו כן, יש להתחשב במגבלות השונות של גודל הבית, מספר החדרים, תשתית החשמל הקיימת, מספר הצינורות מתחת לריצוף וכדומה.

 

4. להישאר באזור הנוחות

במהלך השיפוץ כדאי לשים לב לטעויות בהנדסת אנוש שיוצרות אי נוחות: כמו מיקום של אסלה מול הדלת, גובה אסלה שלא מתאים לגיל הממוצע במשפחה, שיפוע שלא מאפשר ניקוז מים תקין, מיקום שקעים במקומות לא נכונים, ברז במיקום לא מדויק ומחסור במקומות אחסון. פחות כדאי להשתמש במדפים פתוחים שמושכים אבק, אלא בארונות סגורים עם מנגנוני טריקה שקטה. אם יש ילדים קטנים בבית, חשוב לשים לב למנגנוני בטיחות והגנה כגון מחסומים למדרגות, ידיות שניתן לנעול, שקעים בטוחים וכו'.

 

5. קבלן לא מקצועי

אנשי המקצוע המעורבים בתהליך השיפוץ צריכים להיות אמינים, יסודיים וזמינים. בעבודות קטנות אפשר להסתפק בשיפוצניק, אך בשיפוץ יסודי כדאי להעדיף קבלן רשום. עדיף כמובן לבחון מספר בעלי מקצוע מהמלצות מחברים או בני משפחה ולערוך סקר שוק בין מספר קבלנים על מנת להוזיל בעלויות.

 

  • אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.
  • אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
  • מס' רישיון 54414

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד