טרייפל: 3 גרסאות לקינוח האנגלי שאף אחד לא יסרב לו בקיץ הישראלי

עוגה, קרם ופירות – ולא לשכוח כלי זכוכית שקוף – וגם אתם יכולים להרכיב גרסה משלכם לקינוח המסורתי. 3 אפשרויות בדרגת השקעה עולה (לא לדאוג, יש קיצורי דרך!)

טרייפל בגרסת השוקולד  (צילום: בועז לביא, סגנון:  נועה קנריק)
טרייפל בגרסת השוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

טרייפל הוא קינוח אנגלי מסורתי, שעשוי שכבות של עוגה קרם ופירות ומוגש בכלי זכוכית שקוף. יעל גרטי חוגגת עם הקונספט, ומציעה שלוש אפשרויות בדרגת השקעה עולה כולל קיצורי דרך לממהרים.

 

טרייפל שוקולד, קצפת מסקרפונה ופירות יער

ממהרים מאוד? השתמשו בעוגת שוקולד קנויה. במקום קונפיטורת פירות יער אפשר להשתמש בכל ריבה או ממרח לטעמכם: ריבת חלב, קרם ערמונים מתוק וכדומה.

 

 

 

טרייפל שוקולד, קצפת מסקרפונה ופירות יער (צילום: בועז לביא, סגנון:  נועה קנריק)
    טרייפל שוקולד, קצפת מסקרפונה ופירות יער(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

     

    1. עוגת השוקולד

     

    המרכיבים

    (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

     

    • 200 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 60%-54% מוצקי קקאו
    • 220 גרם חמאה קרה, חתוכה גס
    • 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
    • 2 ביצים גדולות + 2 חלמונים
    • 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (או משמנים אותה).

    2. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, החמאה ואבקת הסוכר ומחממים במיקרוגל בהפסקות (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. מוסיפים את הביצים והחלמונים וטורפים מיד.

    3. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לקערת הקרם וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד.

    4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ועליו פירורים. מוציאים ומצננים כשעתיים (אפשר להכין 4-3 ימים מראש ולשמור בקירור).

     

     

    2. קצפת מסקרפונה

     

    המרכיבים
    • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
    • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר, רצוי מנופה
    • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה,
    • 38% שומן

     

    ההכנה

    1. שמים בקערת המערבל את הגבינה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת ומקציפים לקצפת יציבה. אם רוצים, מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).

     

     

    3. רוטב פירות יער

     

    המרכיבים

    • 150 גרם קונפיטורת פירות יער איכותית (מומלץ בהמתקה ברכז פירות)
    • כ־3 כפות מים

     

    ההכנה

    1. מערבבים את הקונפיטורה עם המים, למרקם נוזלי. אם צריך, מוסיפים עוד ככפית מים.

     

    הרכבת המנה

    (קערה שקופה בקוטר 22 ס"מ ובעומק 18 ס"מ)

    חותכים את עוגת השוקולד לפרוסות או קוביות. מסדרים שכבה מהעוגה בכלי ההגשה. מניחים או מזלפים עליה שכבה של קצפת. מפזרים מעל כ־2 כפות מהקונפיטורה וממשיכים כך עד שהכלי מלא דיו. מגישים (את המנה המורכבת אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר). 

     

     

    טרייפל קפה

    הטרייפל במיטבו מיד לאחר ההכנה, משום שבהמשך הקראמבל מאבד את פריכותו. שימו לב, מומלץ לא להשתמש בקפה ללא קפאין (הקרם יתקבל לא אחיד). שימו לב, יש להתחיל בהכנת המנה לפחות 6 שעות לפני ההגשה.

    ממהרים? השתמשו בעוגת קפה קנויה ובמקום להכין קראמבל השתמשו בפירורי עוגיות חמאה. 

     

    טרייפל קפה (צילום: בועז לביא, סגנון:  נועה קנריק)
      טרייפל קפה(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

       

       

      1. עוגת קפה

       

      המרכיבים

      (תבנית אינגליש קייק באורך 35-30 ס"מ)

       

      • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה, 32% שומן
      • 1/2 3 כפות שטוחות (15 גרם) קפה נמס מגורען
      • 2 ביצים גדולות +1 חלמון
      • 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
      • 120 גרם חמאה, מומסת
      • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
      • 1 כפית אבקת אפייה

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (או משמנים אותה).

      2. שמים בקערית את השמנת והקפה ומערבבים. מניחים ל־5 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהקפה נמס.

      3. שמים בקערה אחרת את הביצים, החלמון והסוכר וטורפים למרקם אחיד ותפוח קלות. מוסיפים את השמנת־קפה וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

      4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים כשעתיים (אפשר להכין עד 4 ימים מראש ולשמור במקרר). 

       

       

      2. קרם פטיסייר־קפה

       

      המרכיבים

      • 7 חלמונים מביצים גדולות
      • 1/2 כוס + 1 כף מלאה היטב (120 גרם) סוכר
      • 5 כפות שטוחות (50 גרם) קורנפלור
      • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3% שומן
      • 1/2 3 כפות שטוחות (15 גרם) קפה נמס מגורען
      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, 38% שומן
      • 1/2 6 כפות (50 גרם) אבקת סוכר, רצוי מנופה

       

      ההכנה

      1. שמים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים היטב. במקביל, מחממים בסיר את החלב והקפה במשך כ־2 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהנוזל מתחיל לבעבע. מעבירים מצקת מהחלב לקערת החלמונים וטורפים מיד לאיחוד. מוסיפים עוד מצקת וטורפים שוב. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ויוצקים את תוכן קערת החלמונים לסיר. מבשלים תוך טריפה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים, יוצקים את הקרם לקערה נקייה ומניחים עליו (על פני הקרם עצמו) ניילון נצמד. מאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

      2. לאחר הקירור, מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל לאטית ומוסיפים בהדרגה את קרם הקפה. מערבלים עד לאיחוד. אם רוצים, מעבירים את הקרם לשק זילוף (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר). 

       

      3. קראמבל

       

      המרכיבים
      • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 5 כפות (50 גרם) קמח
      • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 1/2 כוס (50 גרם) פקאן סיני

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

      2. שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או בקערת מערבל עם וו הגיטרה) את השקדים, הסוכר והקמח ומעבדים כמה שניות, לערבוב. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים כ־20 שניות, רק עד לקבלת פירורים קטנים.

      3. מעבירים לתבנית ואופים 8 דקות. מערבבים בעדינות ואופים עוד 7 דקות. מערבבים שוב ואופים עוד כ־3 דקות, עד שהקראמבל מזהיב היטב. מוציאים ומצננים.

      4. מוסיפים את הפקאן הסיני ומערבבים (הקראמבל במיטבו כשהוא טרי. אפשר לשמור אותו חודשיים במקפיא, אין צורך להפשיר).

       

       

      הרכבת המנה

      (קערה שקופה בקוטר 22 ס"מ ובעומק 18 ס"מ)

      חותכים את העוגה לפרוסות או לקוביות. מסדרים שכבה מהעוגה בכלי ההגשה. מניחים או מזלפים עליה שכבה יפה מהקרם. מפזרים מעל מהקראמבל. חוזרים כך על השכבות, עד שהכלי מלא דיו. מגישים (את המנה המורכבת אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר). 

       

       

      טרייפל תפוחים־קלבדוס

      קלבדוס הוא ברנדי תפוחים צרפתי. אם אתם לא מוצאים – השתמשו בברנדי רגיל (שקל להשיג בכל חנות משקאות). יש להתחיל בהכנה שש שעות לפני ההגשה. 

      ממהרים? אפשר להשתמש בעוגה בחושה קנויה בטעם וניל ואפשר לוותר על רוטב הטופי. 

       

      טרייפל תפוחים־קלבדוס (צילום: בועז לביא, סגנון:  נועה קנריק)
        טרייפל תפוחים־קלבדוס(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

         

         

        1. עוגת שמנת־קלבדוס

         

        המרכיבים

        (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

         

        • 2 ביצים גדולות
        • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר
        • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה,
        • 32% שומן
        • 70 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
        • 2 כפות קלבדוס או ברנדי
        • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
        • 1 כפית אבקת אפייה

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה (או משמנים אותה).

        2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את השמנת, החמאה והקלבדוס וטורפים.

        3. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים בהדרגה לקערת הביצים וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

        4. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כשעתיים (אפשר להכין עד 4-3 ימים מראש ולשמור במקרר). 

         

         

        2. מוס קלבדוס

         

        המרכיבים

        (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

         

        • 2 ביצים גדולות
        • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר
        • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה,
        • 32% שומן
        • 70 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
        • 2 כפות קלבדוס או ברנדי
        • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
        • 1 כפית אבקת אפייה

         

         

        ההכנה

        1. מכינים סיר אדים כפול ("באן מארי"). בכלי העליון שמים את החלמונים והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מחממים וטורפים מדי כחצי דקה (מפרקים גושים) במשך 6-5 דקות, עד שמתקבל קרם סמיך (מעבירים בו מרית – אם נותר בו "שביל" במשך 3-2 שניות – מוכן). יוצקים את הקרם לקערה אחרת, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

        2. כשהקרם צונן, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את הקרם ומערבלים לאט לאיחוד. מוסיפים את הקלבדוס ומערבלים לאט. 

         

        3. תפוחים מקורמלים

         

        המרכיבים
        • 5 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית, קלופים
        • 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
        • 5 כפות (70 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
        • אפשרות: 1 כף קלבדוס או ברנדי

         

        ההכנה

        1. פורסים את התפוחים לפלחים דקים (כל תפוח - 16 פלחים).

        2. שמים את התפוחים במחבת ומוסיפים 2/3 מכמות החמאה ו־3 כפות מהסוכר. מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים (כ־10 דקות). מסננים.

        3. מחממים במחבת את יתרת החמאה, מחזירים את התפוחים, מוסיפים את יתרת הסוכר ומבשלים על להבה גבוהה עוד כ־7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להופעת סימני צריבה. מסירים מהכיריים ומצננים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).

         

        4. רוטב טופי

         

        המרכיבים

        • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר

         

        ההכנה

        1. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה־בינונית וממשיכים לחמם. במקביל, מחממים מחבת או סיר עם תחתית עבה. מוסיפים 4-3 כפות מהסוכר ומחממים כדקה, עד שהוא מתחיל להימס. מוסיפים בהדרגה, מדי כחצי דקה, את יתרת הסוכר. מטלטלים את המחבת מדי 2 דקות (לא מערבבים), עד שכל הסוכר נמס. כשהוא נמס, מערבבים בכף עץ לקבלת קרמל.

        2. יוצקים (בזהירות!) את השמנת החמה למחבת הקרמל ומערבבים בכף עץ עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה נקייה ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה־שעתיים (אפשר להכין עד 4 ימים מראש ולשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר).

         

        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
        הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד