אל תגלו להם שזה בריא: 4 ארוחות מזינות שהילדים ישמחו לאכול

פיצה (מקמח כוסמין) שקשוקה (בתנור), פנקייקס (עם דלעת) וקציצות (אפויות)– כל מה שילדים (וגם אתם!) אוהבים לאכול, בגרסה בריאה יותר. הסלט עליכם

הגרסאות הבריאות לארוחות האהובות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
הגרסאות הבריאות לארוחות האהובות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)

 

 

שקשוקה־ספגטי בתנור

למה להכין ספגטי לחוד ושקשוקה לחוד, כשאפשר לאחד בין השניים? קבלו הברקה שתשמח את כל המשפחה.

 

 

שקשוקה־ספגטי בתנור (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
    שקשוקה־ספגטי בתנור(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
     

     

    המרכיבים

    (3-2 מנות, בתבנית אטומה בקוטר 26 ס"מ או בגודל 25X20 ס"מ)

    • 3 כוסות (750 מ"ל) מים רותחים
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כף שמן זית
    • 3 כפות גדושות (60 גרם) רכז עגבניות, מומלץ מתוצרת איטליה
    • 100 גרם ספגטי, מומלץ מקמח מלא
    • 4-2 ביצים, בהתאם למספר הסועדים

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.

    2. יוצקים את המים הרותחים לתבנית, מוסיפים את המלח, שמן הזית ורכז העגבניות וטורפים למרקם אחיד. שוברים את הספגטי לשניים־שלושה חלקים (כן, כפי שהוא, לא מבושל), מוסיפים לתבנית ומערבבים.

    3. אופים 15 דקות. מערבבים ואופים עוד 15 דקות.

    4. מורידים את חום התנור ל־170 מעלות. מוציאים את התבנית, מוסיפים את הביצים בוזקים מעט מלח על כל ביצה ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהביצים מגיעות לדרגת ההכנה המועדפת עליכם. מוציאים ומגישים.

    • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.

     

     

    פיצה משפחתית מקמח כוסמין

     

    פיצה משפחתית מקמח כוסמין (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
      פיצה משפחתית מקמח כוסמין(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)

       

      המרכיבים

      (2 פיצות בינוניות או 4 קטנות)

       

      לבצק

      • 2 כוסות + 1 כף (250 גרם) קמח כוסמין מלא
      • 1 כפית מלח
      • 13 גרם שמרים טריים מגורענים או 4 גרם שמרים יבשים
      • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים פושרים
      • 3 כפות שמן זית + אפשרות לעוד קצת
      • 1 כפית דבש

       

      לתוספות

      • 1 חבילה (270 גרם) ברוקומיני
      • 1 כף שמן זית
      • 4 כפות ממרח פסטו (תוצרת בית או קנוי)
      • כ־1/3 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
      • כ־40 גרם גבינה בולגרית או פטה 5% שומן, מפוררת

       

       

      ההכנה

      1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה (ואפשר גם ללוש ידנית) את הקמח, המלח והשמרים ומערבבים קצרות לאיחוד. שמים בקערה נפרדת את המים,

      שמן הזית והדבש וטורפים לנוזל אחיד. מוסיפים לקערת המערבל ולשים במהירות בינונית-אטית (מסייעים לאיחוד החומרים במרית, במידת הצורך) עד שמתקבל בצק אחיד. אם הוא לא חלק, מוסיפים עוד כפית שמן זית. לאחר שהבצק אחיד, לשים עוד 5 דקות. עוצרים, מכסים את הקערה ומתפיחים חצי שעה (הבצק יתפח בפחות מ־50%).

      2. בינתיים, חולטים את הברוקומיני: מסירים את תחתית הגזע ונפטרים ממנו. חותכים את ראש הברוקומיני לפרחים קטנים ואת הגבעולים לקוביות קטנות. שמים בקערה מתאימה ויוצקים עליהם מים רותחים. ממתינים שתי דקות ומסננים.

      3. מחממים את כף שמן הזית במחבת על להבה גדולה. מוסיפים את הברוקומיני ומקפיצים כחצי דקה. מתבלים במלח, מערבבים ומסירים מהכיריים.

      4. מחממים את התנור ל־240 מעלות בתוכנית טורבו.

      5. בידיים משומנות, לשים קלות את הבצק ומחלקים אותו ל־2–4 חלקים (לפי מספר הפיצות הרצוי). מניחים כל חלק על נייר אפייה (אין צורך לקמח) ומרדדים לעלה דק. מעבירים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה לתבניות תנור שטוחות.

      6. מורחים פסטו על כל עיגול בצק, מפזרים ברוקומיני, פלפל אדום וגבינה.

      7. אופים כ־6 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים ומגישים מיד.  

       

       

      פנקייקס דלעת וקמח כוסמין מלא

       

       

      פנקייקס דלעת וקמח כוסמין מלא  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
        פנקייקס דלעת וקמח כוסמין מלא (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)

         

        המרכיבים

        (כ־20 יחידות קטנות)

         

        • כ־520 גרם דלעת (עם הקליפה)
        • שמן זית
        • מלח אטלנטי
        • 2 ביצים גדולות
        • 1/2 כפית מלח
        • 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 60 גרם גבינה מלוחה 5% שומן, מפוררת

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

        2. שוטפים את הדלעת (לא קולפים) ומניחים בתבנית. מזלפים עליה כף שמן זית, בוזקים מעט מלח ומעסים אותם לתוך הדלעת, לספיגת טעמים.

        3. צולים את הדלעת כשעה, עד שניתן לנעוץ מזלג לעומקה. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בדלעת (כרבע שעה).

        4. קולפים את הדלעת, חותכים אותה גס. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומועכים למחית חלקה (מומלץ במעבד מזון או בלנדר, אפשר גם במועך פירה). מוסיפים את הביצים ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

        5. משמנים מחבת ייעודית לפנקייקס או מחבת מתאימה אחרת במעט שמן זית ומחממים על להבה נמוכה. יוצקים מעט עיסה לכל שקע (או יוצרים פנקייקס קטנים במחבת) ומטגנים עד להופעת בועות (אם צריך, מגבירים מעט את עוצמת הלהבה). מפזרים מעט פירורי גבינה מלוחה על כל פנקייק והופכים. מטגנים עד להזהבה־השחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים.

        • איך שומרים? הפנקייקס במיטבם מיד לאחר ההכנה, אבל אפשר לשמור אותם עד 4 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה (במיקרוגל או בתנור). 

         

        קציצות עוף ובטטה בתנור

        קציצות עסיסיות וטעימות. אנא דייקו במשקל הבטטה, כדי שיתקבל יחס נכון בין הבטטה והעוף. אחרי צלייה וקילוף, אמורה להיות ברשותכם בטטה במשקל 340 גרם. אני צולה בטטה עם מלח בתנור – היא מתקבלת כך טעימה להפליא, אבל מי שרוצה לקצר תהליכים מוזמן לבשל אותה, מכוסה, במיקרוגל, עד ריכוך.

         

        קציצות עוף ובטטה בתנור  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)
          קציצות עוף ובטטה בתנור (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרינק)

           

          המרכיבים

          (כ־20 קציצות גדולות, כ־60 קציצות ביס)

           

          • 1 בטטה גדולה (480-450 גרם ברוטו), בקליפתה, שטופה
          • לצלייה: 400 גרם מלח גס
          • 600 גרם עוף טחון
          • 1 כף שמן זית
          • 1 חלמון מביצה גדולה
          • 1 כפית מלח
          • לשימון: שמן זית

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה (למה שניים? כדי שיהיה קל לזרוק אח"כ את הניירות עם המלח לפח).

          2. מפזרים את המלח הגס במרכז התבנית ומשטחים אותו. מניחים עליו את הבטטה (בלי לקלוף!). צולים שעה. מוציאים ומצננים כ־10 דקות. מורידים את חום התנור ל־180 מעלות.

          3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה חדש ומשמנים אותו בנדיבות בשמן זית.

          4. קולפים את הבטטה ומועכים למחית (אפשר בעזרת מועך פירה). מוסיפים את העוף, שמן הזית, החלמון והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה קציצות ומניחים בתבנית במרווחים.

          5. אופים כ־15 דקות, הופכים ואופים עוד כ־10 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומגישים.

          • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים בתנור או במיקרוגל

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד