קיש בצ'יק: 5 מתכונים נהדרים לשבועות שמכינים בכמה דקות

קיש זה לא בהכרח פרויקט! עם כמה טריקים שמזרזים את ההכנה אפשר להכין בכלום עבודה פשטידות משגעות - עם בצק עלים, עלי פילו, טורטייה ואפילו לחם

קישים נהדרים בכמה זמן ועבודה (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
קישים נהדרים בכמה זמן ועבודה (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

 

קיש טורטייה עם יוגורט ופלפלים

קיש טורטייה עם יוגורט ופלפלים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    קיש טורטייה עם יוגורט ופלפלים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    קיש אדום־לבן שמשלב יוגורט חמצמץ עם פלפל מתקתק.

     

    המרכיבים (8 תבניות אישיות)

    • 2 פלפלים אדומים גדולים
    • 8 טורטיות בקוטר 18-16 ס"מ
    • לשימון: שמן זית

     

    לבלילה

    • 1/2 1 כוסות (390 גרם) יוגורט כבשים או אחר
    • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית, מפוררת
    • 2 ביצים
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • קורט מלח, פלפל לבן
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

     

    ההכנה

    1. דוקרים את הפלפלים בסכין חדה במקומות אחדים ומבשלים במיקרוגל 8-7 דקות, עד שהם מתרככים. נפטרים מהגבעולים והזרעים וקולפים ככל

    האפשר. טוחנים במוט ריסוק 1/2 פלפל לקרם חלק. את השאר קוצצים גס ומסננים מנוזלים.

    2. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבניות.

    3. הבלילה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה.

    4. מניחים טורטייה בכל תבנית ומהדקים לתחתית. מחלקים את הפלפל הקצוץ בין התבניות ויוצקים את בלילת היוגורט.

    5. יוצקים בכפית "כתמים" של קרם פלפל ובעזרת קיסם עוברים בין הכתמים ליצירת דוגמת שיש.

    6. אופים כ־30 דקות, עד שהמלית מתייצבת ושולי הטורטייה משחימים. מוציאים ומגישים.

     

    קיש קפרזה בבצק עלים

     

    קיש קפרזה בבצק עלים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      קיש קפרזה בבצק עלים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      הוספנו גם טוויסט חגיגי: מסגרת דקורטיבית של זרעונים. בפטנט הזה תוכלו להשתמש גם עם מליות אחרות, כמו סלמון וגבינת שמנת; ביצים קשות, גבינה בולגרית ועגבניות שרי או גבינה צפתית, מלפפונים ונבטים.

       

      המרכיבים (8 מנות)

      לבסיס

      • 300 גרם (עלה בגודל 30x25 ס"מ) בצק עלים, עדיף על בסיס חמאה, מופשר וקר
      • 1 חלמון, טרוף
      • 1/4 כוס תערובת זרעים (דלעת, חמנייה, פשתן, שומשום, קצח)
      • 1/2 כפית מלח גס
      • משקולת אפייה ייעודית (או קטניות יבשות, או תבנית קטנה)

       

      למלית

      • כ־300 גרם גבינת מוצרלה (3 כדורים גדולים פרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ, או כדורי מיני)
      • 3 עגבניות, פרוסות דק
      • חופן עלי בזיליקום
      • חופן עלי בייבי
      • 1/2 כפית מלח גס
      • 2 כפות חומץ בלסמי (מומלץ בלסמי מצומצם)
      • 2 כפות שמן זית

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. פורשים נייר אפייה על תבנית הפוכה (כדי שיהיה קל להעביר את הקיש המוכן לצלחת הגשה).

      2. הבסיס: פורשים את הבצק על נייר האפייה ומיישרים את צלעותיו, אם צריך. כדי ליצור שוליים, חורצים בסכין מסגרת פנימית במרחק 1/2 2 ס"מ מגבולות הבצק ובעומק 2/3 מעוביו. מברישים את שולי הבצק בחלמון. מערבבים את הגרעינים והמלח הגס וזורים על השוליים. דוקרים את חלקו הפנימי של הבצק במזלג ומניחים עליו נייר אפייה. מפזרים או מניחים משקולת אפייה (רק בחלקו הפנימי של הבצק, כדי שרק המסגרת תתנפח).

      3. אופים כ־20 דקות, מסירים את המשקולת והנייר ואופים 5 דקות נוספות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים ומצננים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור עטוף במקרר).

      4. המלית: מסדרים על הבצק את המוצרלה, העגבניות, עלי הבזיליקום ועלי הבייבי, כך שיחפפו קצת זה לזה. בוזקים מלח גס ומזלפים את שמן הזית והבלסמי. מגישים בטמפרטורת החדר.

       

      קיש כרובית, רוקפור ואגוזים בפילו

       

      קיש כרובית, רוקפור ואגוזים בפילו  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        קיש כרובית, רוקפור ואגוזים בפילו (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        עושר של טעמים ומרקמים בקיש טעים אחד. אם רוצים להשתמש בכרובית טרייה, חותכים אותה לפרחים ומבשלים כ־10 דקות במים רותחים.

         

         

        המרכיבים (2 תבניות בקוטר 22-20 ס"מ)

         

        לבסיס

        • 8 עלי פילו
        • להברשה: שמן זית או חמאה מומסת
        • 1 כף פירורי לחם

         

        למלית

        • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
        • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
        • 3 ביצים
        • 200 גרם גבינת רוקפור, מפוררת
        • 1/4 כוס עירית קצוצה
        • מלח, פלפל שחור
        • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
        • 800 גרם פרחי כרובית מוקפאת, מופשרים וקצוצים גס
        • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
        • להגשה: עירית קצוצה

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבניות.

        2. הבסיס: מניחים בכל תבנית עלה פילו, כך ששוליו ישתפלו החוצה. מברישים אותו בשמן או בחמאה ומניחים עליו עלה פילו נוסף ב־1/4 סיבוב, כך שלא יחפפו לגמרי. באותו אופן מניחים ומשמנים עוד שני עלים, כל אחד מהם ברבע סיבוב (בסך הכל 4 עלים). מפזרים את פירורי הלחם על תחתית העלה העליון.

        3. המלית: טורפים בקערה את שני סוגי השמנת, הביצים, הרוקפור, העירית והתבלינים.

        4. מסדרים בתבניות את הכרובית ומפזרים את האגוזים. יוצקים עליהם את הבלילה. אוספים את שולי הפילו פנימה ומברישים אותם בשמן.

        5. אופים כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים, בוזקים עירית ומגישים.

         

         

        חביב הילדים: קיש פיצה בלחם

         

        חביב הילדים: קיש פיצה בלחם (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          חביב הילדים: קיש פיצה בלחם(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

          המרכיבים (8-6 מנות)

          • 1 כיכר לחם לבן עגולה בקוטר כ־24 ס"מ
          • להברשה: שמן זית

           

          למלית

          • 1 מכל (250 גרם) גבינת קוטג' 5%
          • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
          • 1 ביצה
          • מלח, פלפל שחור
          • 1 כוס רוטב עגבניות (מוכן או ביתי)
          • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת

           

          להגשה

          • 1/4 כוס זיתים מגולענים, קצוצים
          • חופן עלי בזיליקום שלמים

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

          2. חותכים את הלחם לרוחבו כך שחלקו התחתון יהיה בגובה 1/2 2 ס"מ. מניחים בתבנית. מרוקנים את התוך הלבן מהלחם, כך שתיווצר "קערה" בעובי 1/2 1 ס"מ. מפוררים את תוך הלחם ושומרים 2/3 כוס פירורים (את היתרה אפשר לאפות לפירורי לחם, להוסיף לתערובת קציצות וכדומה). מברישים את שולי הלחם בשמן זית.

          3. המלית: מערבבים בקערה את הקוטג', הגבינה הלבנה, הביצה, פירורי הלחם ששמרנו, מלח ופלפל. יוצקים לקערת הלחם. יוצקים על המלית את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה הצהובה.

          4. אופים כ־30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ושולי הלחם משחימים (אם השוליים משחימים מוקדם מדי, מכסים את המאפה ברדיד אלומיניום).

          5. מפזרים על פני המאפה זיתים ובזיליקום ומגישים חם.

           

          גבינות ועשבי תיבול על תחתית בוקטיני

           

          גבינות ועשבי תיבול על תחתית בוקטיני  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            גבינות ועשבי תיבול על תחתית בוקטיני (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

            לקבלת האפקט וכדי שאפשר יהיה ליצור דפנות ובסיס משמעותי, משתמשים בפסטה ארוכה ועבה כגון בוקטיני, מקרוני או פסטה מסוג דומה.

             

            המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

            • 150 גרם (כ־1/3 חבילה) פסטה מסוג בוקטיני (פסטה ארוכה ועבה יחסית)
            • 1 כפית שמן

             

            לבלילה

            • 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
            • 100 גרם גבינה קשה (צהובה, קשקבל, תום או אחרת), מגוררת
            • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
            • 2 ביצים
            • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק־דק
            • 1 כף שמיר קצוץ דק
            • 3 כפות עירית קצוצה דק
            • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק, או 1 כף אורגנו יבש
            • פלפל לבן
            • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

             

            ההכנה

            1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

            2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

            3. מעבירים את הפסטה לתבנית ומרפדים בה את הבסיס והדפנות.

            4. הבלילה: מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על הפסטה.

            5. אופים כ־40 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים מהתנור ומשהים 15 דקות לפני החיתוך. מגישים.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, הפקה וסטיילינג: קרן נפתלי)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, הפקה וסטיילינג: קרן נפתלי)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד