הפתעות מתוקות לשבועות: 5 הצעות לקינוחים מקוריים ונהדרים

מחפשים את הסיום המושלם לארוחת שבועות? הנה כמה הצעות מיוחדות - מעוגת גבינה עם בישקוטים ופירות אדומים ועד קינוח גבינה בכוס עם בראוניז וקרמל מלוח

עוגת שקדים וקרם וניל (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
עוגת שקדים וקרם וניל (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)

 

עוגת שקדים וקרם וניל

 

חומרים:

לבצק פריך:

  • 180 גרם קמח לבן רב תכליתי
  • 50 גרם שקד מולבן טחון maimon's
  • 50 גרם אבקת סוכר maimon's
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

 

לקרם וניל :
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
  • 1/2 1 כוס (375 מ"ל) שמנת להקצפה

 

לקישוט:
  • מקרונים במגוון טעמים
  • נשיקות
  • סוכריות לקישוט

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מעבדים קמח, שקד טחון, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, חותכים שני עיגולים גדולים (מניחים צלחת וחותכים מסביב עם סכין חד). קורצים עיגול קטן במרכז כל עיגול בצק גדול (אפשר עם כוס).

4. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים.

5. הכנת הקרם: מכניסים למיקסר עם מקצף בלון את השמנת עם אבקת סוכר ואבקת פודינג ומקציפים לקרם יציב.

6. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים תלוליות על גבי עיגול הבצק האפוי.

7. מניחים מעל את העיגול השני, ומזלפים מעליו את שאר הקרם. מסדרים מלמעלה פירות, ממתקים, מקרונים, פרחים ושומרים בקירור.

 

מאפה מליות משוגע

 

מאפה מליות משוגע  (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
    מאפה מליות משוגע (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)

     

    החומרים:
    • 500 גרם קמח לחם
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
    • 1/2 כפית מלח
    • 100 גרם סוכר
    • 1 ביצה
    • 2 כפות אבקה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's

     

    למילוי :
    • מלית אוכמניות maimon's
    • מלית דובדבנים maimon's
    • מלית תפוחי עץ וקינמון maimon's
    • מלית פרג maimon's
    • קרם נוגט maimon's
    • ממרח שוקולד maimons
    • ממרח חלווה maimon's
    • (אפשר את כל אפשרויות המילוי או לבחור רק חלק מהן)

     

    לציפוי :
    • 100 גרם חמאה מומסת
    • 1/2 כוס סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון
    • 1/2 כוס סוכר לבן מעורבב עם חצי כוס קוקוס טחון
    • 1/2 כוס סוכר לבן מעורבב עם 2 כפות פרג
    • 1/2 כוס סוכר לבו מעורבב עם כף קקאו
    • (אפשר את כל אפשרויות הציפוי או לבחור רק חלק מהן)

     

    אופן ההכנה:

     

    1. מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ופודינג.

    2. מוסיפים חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.

    3. מכסים ומניחים לתפיחה במקרר למשך הלילה.

    4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

    5. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה בנדיבות.

    6. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי כ-2 ס"מ. חותכים לקוביות בגודל כ-4X4 ס"מ.

    7. לוקחים כל ריבוע ומותחים אותו מעט. שמים כפית מילוי במרכזו וסוגרים מעל המילוי. מגלגלים לכדור.

    8. טובלים את הכדור בחמאה המומסת ומגלגלים באחת האפשרויות. מניחים בתבנית. ממשיכים באופן זהה עם שאר הבצק, כל כדור מגלגלים בציפוי שונה. מניחים את הכדורים בתבנית למנוחה של כשעה - לתפיחה נוספת.

    9. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה עד שמזהיב.

    10. מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה.

     

     

    עוגת גבינה ופטל

    עוגת גבינה ופטל (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
      עוגת גבינה ופטל(צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)

       

       

      החומרים:

      • 1 תערובת להכנת עוגה בטעם וניל maimon's
      • 14 גרם ג'לטין maimon's
      • 1/3 כוס מים
      • 2 שמנת מתוקה
      • 50 גרם שוקולד לבן
      • 1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
      • 1/2 כוס סוכר
      • 500 גרם גבינה לבנה
      • 1/2 כוס פטל, טרי או קפוא
      • לקישוט: פטל טרי

       

      אופן ההכנה:

      1. מכינים את תערובת עוגת הוניל לפי ההוראות. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות קפיציות בקוטר 24-26 ס"מ ואופים. מצננים צינון מלא. (משתמשים רק בתחתית אחת מהשתיים שנאפו).

      2. שמים ג'לטין במים וממתינים חצי שעה עד שיספח את כל המים.

      3. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות שוקולד לבן ומצננים לטמפרטורת החדר.

      4. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג לקרם יציב. מוסיפים גבינה ושוקולד לבן מומס ומערבבים.

      5. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו.

      6. לוקחים כוס מתערובת הגבינות ומערבבים היטב עם הג'לטין.

      7. מחזירים את התערובת עם הג'לטין לתערובת הגבינות שנותרה ומערבבים היטב. מוסיפים פטל ומערבבים.

      8. מניחים שקף בדפנות התבנית עם בסיס העוגה. שופכים מעל בסיס העוגה את התערובת. מיישרים ומכניסים למקרר למשך הלילה.

      9. מקשטים בפטל מלמעלה ומגישים.

       

       

      עוגת שארלוט גבינה פירות אדומים ובישקוטים

       

      עוגת שארלוט גבינה פירות אדומים ובישקוטים  (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
        עוגת שארלוט גבינה פירות אדומים ובישקוטים (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)

         

        החומרים:

        • חבילה בישקוטים maimon's
        • 500 מ"ל שמנת להקצפה
        • 1 חב' (80 גרם) פודינג וניל צרפתי maimon's
        • 500 גרם גבינה לבנה
        • 1/2 כוס סוכר
        • מעט גרידת לימון (לא חייבים)

         

        אופן ההכנה:

        1.מקציפים במיקסר שמנת עם פודינג וסוכר לקצף יציב.

        2.מוסיפים גבינה וגרידת לימון ומערבבים היטב.

        3.מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בבישקוטים בתחתית. מרפדים את הדפנות בשקף.

        4.שופכים מעל הבישקוטים את תערובת הגבינה ומיישרים.

        5.מכניסים למקרר להתייצבות למשך הלילה (אפשר גם להקפאה)

        6.מוציאים את העוגה ומחלצים מהתבנית.

        7.מצמידים בישקוטים לדפנות וקושרים בסרט.

         

         

         

        קינוחי בראוניז עם קרמל מלוח וקצפת

         

        לאשה (צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
          לאשה(צילום וסטיילינג: שרית נובק misspetel)
           

           

          החומרים:

          1 תערובת להכנת בראוניז maimon's

           

          לקרמל מלוח :

          • 100 גרם חמאה
          • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
          • 3 כפות מים
          • 1/4 כוס (60 מ"ל / 85 גרם) סירופ תירס
          • 1 כוס (200 גרם) סוכר
          • 1 כפית מלח

           

          לקרם:

          • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
          • 1 כף אבקת סוכר maimon's
          • 1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's

           

          לקישוט:

          • אגוזי לוז מסוכרים ברס maimon's

           

          אופן ההכנה:

          1. מכינים את הבראוניז לפי ההוראות ומצננים.

          2. חותכים את הבראוניז לקוביות ומכניסים לכוסות הגשה.

          הכנת רוטב קרמל מלוח:

          3. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים בקערה קטנה במיקרו ביחד עם השמנת.

          4. מכניסים לסיר מים וסירופ תירס. מוסיפים את הסוכר.

          5. מבשלים עד לרתיחה, וממשיכים להרתיח עד שהתערובת מגיעה ל-150 מעלות ומקבלת גוון ענברי.

          6. מוסיפים כרבע מתערבות החמאה-שמנת, בזהירות, התערובת תבעבע מאוד. ממשיכים להוסיף בכל פעם רבע מתערובת החמאה-שמנת לתוך הסיר.

          7. ממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות עד שהקרמל מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות.

          8. מורידים מהאש, מוסיפים מלח ומערבבים. מצננים מעט.

          9. שופכים מרוטב הקרמל מעל קוביות הבראוניז ומצננים לחלוטין.

          10. מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת רכה. שופכים קצפת לתוך הכוסות ומקשטים מלמעלה בברס.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד