לחגוג את שבועות עם טוויסט צרפתי: טארט פלאן וניל מרשים וחגיגי

מארחים או מתארחים בחג הביכורים? הפתיעו את כולם עם טארט המשלב תחתית פריכה ומלית חלקלקה באחת מהקלאסיקות של הפטיסרי הצרפתי

טארט פלאן וניל  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
טארט פלאן וניל (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

לבצק

  • 110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית תמצית וניל או משחה (או תוכן מ־1/4 מקל וניל)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס + 5 כפות (190 גרם) קמח
  • 3 כפות (30 גרם) שקדים מולבנים טחונים

 

לקרם הפטיסייר

  • 2 כוסות (500 מ"ל)חלב, 3.8%-3% שומן
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, 32% שומן
  • 1/3 1 כוסות (270 גרם) סוכר
  • 2 כפיות גדושות משחת וניל או תוכן של תרמיל וניל שמן (או שניים רזים)
  • 8 חלמונים מביצים גדולות
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור

 

לעיטור לפני ההגשה: מעט אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה ומנפים פנימה את אבקת הסוכר. מעבדים לקרם אחיד.

מוסיפים את הווניל והביצה ומעבדים לאיחוד. מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים את השקדים הטחונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר.

2. משמנים את התבנית. משטחים בה קצת את הבצק ומאחסנים במקרר כ־5 דקות. מוציאים ומשטחים בידיים את הבצק, כך שתיווצר קלתית אחידה עם דפנות גבוהות ככל האפשר. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו.

4. קרם הפטיסייר: שמים בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והווניל ומביאים לסף רתיחה על להבה גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם. במקביל, טורפים בקערה את החלמונים והקורנפלור, לתמיסה אחידה. כשהחלב על סף רתיחה, מעבירים מצקת ממנו לקערת החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים כך עוד 2 מצקות וטורפים אחרי כל הוספה. יוצקים את תכולת הקערה לסיר החלב ומחממים על להבה נמוכה תוך טריפה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים.

5. יוצקים את הקרם על הבצק הקר ומעבירים מיד לתנור החם.

6. אופים 25 דקות, מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום, מורידים את חום התנור ל־170 מעלות ואופים עוד כ־20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה אך עדיין רוטטת. מוציאים ומצננים כשעה.

7. מאחסנים את העוגה במקרר 5 שעות לפחות.

8. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • משך עבודה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, הפקה וסטיילינג: קרן נפתלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, הפקה וסטיילינג: קרן נפתלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג