

את ראשית ההכשרה שלו עבר חיים הספר בלונדון אצל וידל ששון ואצל טוני וגיא, מעצבי שיער שהפכו לגורואים בינלאומיים. לאחר מכן הוא עצמו השתלב כמדריך באקדמיות המפורסמות שלהם. אחרי שלוש שנים שבהן חי ופעל באנגליה, הוא שב לישראל ופתח את המספרה הראשונה שהפכה מוקד עלייה עבור שופטות וזוכות פרס נובל ואף דוגמניות מוכרות. עם רזומה של 35 שנה בתחום, חיים הפך למנטור מוביל בענף עבור צעירים בתחילת דרכם, כשהוא דוגל בערכים של דיוק, מקצוענות, פתיחות וחדשנות.
מה מיוחד בלוק הטאי דאי?
"הלוק הזה נלקח היישר משנות ה־70 המאוחרות, כשהמרכז שלו הוא עבודה על מקטעי צבע עם סדר מסוים. מי שאחראית על תחום הצבעים במספרה היא מירב בן שטרית, שמשמשת כארט דירקטורית והכימאית הראשית. ההחלטה למי מתאים המראה ובאיזו אופן ניישם אותו, מתקבלת מתוך השאלה מה יעבוד הכי טוב על שיער הלקוחה ומה נרצה להדגיש. אני משתמש בארגז הכלים הטוב בעולם של מוצרי לוריאל פרופסיונל, כמו הצבע של אינואה ללא אמוניה שמאפשר לי לעבוד גם על שיער יבש, קשה ועקשן. הסוד הוא לשים את כל הפנטזיות על השיער ועדיין לשמור עליו בריא".
למי מתאים המראה הזה?
"הלוק הזה מאוד צעיר, רענן, פתוח וחם. הוא שובר את הכללים של הבלונד הלבן או האפור שרווח בכל מקום. חזרנו כאן לגוני נחושת וג'ינג'י, שנכנסו נפלא באירופה ואילו בארץ מתעכבים בהגעה. זו טכניקה שניתן להתאים לכל אחת, ניתן לבצע אותה במגוון צבעים של אינואה, בהירים לצד כהים יותר ולהחליט על מידת הקונטרסטיות".
מה דעתך על הרחוב הישראלי מבחינת עיצוב השיער?
"אני מוצא שרוב האוכלוסייה בעולם, ולא רק אצלנו, הולכת עם 'טעויות' בשיער. צריך לזכור שיש חוקים, כמו למשל שלאישה עם פנים עגולות עדיף פוני ארוך הצידה שיחתוך את הפנים מאשר פוני קצר; לפנים ארוכות עדיפה תספורת מדורגת ארבעה ס"מ מתחת לסנטר ולא שיער ארוך מאוד שנופל; או ששיער קצר צריך להיות מותאם נכון למבנה הפנים והגוף של האישה. לחוקיות הזו אני נותן את הפרשנות שלי, כשההתייחסות היא גם למבנה וגם לפרסונה. כדי להיות צייר־על, אתה חייב טכניקת־על. כך גם בעיצוב שיער".
מה האתגר הכי גדול מבחינתך כשמגיעה לקוחה?
"שהיא תחייך כשהיא יוצאת. אני פוגש המון נשים, כולן מעוררות השראה, כשהן יוצאות מאושרות ועם חוויה טובה, זה הניצחון הגדול".