עוגיות חמאה וקשיו: שילוב ממכר ומיוחד של מתוק ומלוח

במקום סתם לנשנש פיצוחים, למה שלא תכינו מהם עוגיות נפלאות? השילוב נשמע קצת מוזר - אבל ברגע שתטעמו עוגייה אחת, לא תוכלו להפסיק

עוגיות חמאה וקשיו (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגיות חמאה וקשיו (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

המרכיבים (30-25 עוגיות)

  • 100 גרם אגוזי קשיו טבעיים
  • 65 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה) או סוכר לבן
  • 1 ביצה גודל L
  • 1 כף חלב או מים קרים
  • 1 כוס + 4 כפות (180 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח (מומלץ אטלנטי דק)
  • לעיטור: 30-25 אגוזי קשיו (55 גרם) טבעיים יפים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. שמים בקערת מעבד המזון את אגוזי הקשיו וטוחנים

לפירורים קטנים או לאבקה (אם טוחנים את הקשיו במטחנה ייעודית, אפשר לוותר על מעבד המזון ולהכין את הבצק במערבל עם וו גיטרה). מעבירים לקערה אחרת. שמים בקערת מעבד המזון (אין צורך לנקות) את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם עיסתי. מוסיפים את הביצה והחלב (או המים) ומעבדים לעיסה אחידה (אם צריך, מנקים את דופנות הקערה במרית ומעבדים שוב).

3. מוסיפים לקערת הקשיו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערת מעבד המזון ומעבדים לבצק אחיד.

4. בידיים רטובות, יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־3 ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים של כ־5 ס"מ זה מזה. נועצים אגוז בכל עוגייה.

5. אופים (מומלץ כל תבנית בנפרד) כ־15 דקות, עד שהעוגיות יציבות וזהובות. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר (בחורף, עד 4 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר), עד חודש במקפיא 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דניאל אלסטר, סגנון: גילי אלגבי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג