אירוע מתגלגל: עוגיות תמרים, קוקוס ושקדים בגרסה טבעונית

שמן קוקוס במקום חמאה וקמח כוסמין במקום קמח לבן - גרסת מעולה ושימושית לעוגיות האהובות, שמתאימה גם כקינוח פרווה

עוגיות תמרים טבעוניות  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגיות תמרים טבעוניות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(כ־70 עוגיות)

 

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 מ"ל שמן קוקוס
  • 1 גביע (125 גרם) יוגורט סויה
  • 1 כף מים

 

למלית

  • 12 תמרי מג'הול גדולים, מגולענים
  • 4 כפות מים
  • 6 כפות קוקוס טחון
  • 6 כפות שקדים מולבנים קצוצים

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הסוכר והשמן ומפעילים בהפסקות (פולסים) לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את היוגורט והמים ומעבדים שוב, בהפסקות, עד שמתקבלים גושי בצק. בודקים בלחיצה בין שתי אצבעות אם אפשר להצמיד גושי בצק זה לזה. אם לא, מוסיפים עוד כף מים ומעבדים שוב. מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בנייר אפייה ומאחסנים במקרר 15 דקות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. המלית: טוחנים את התמרים והמים למחית חלקה.

4. הרכבת המאפה: מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק בגודל 30X12 ס"מ (אפשר לרדד גם בין שני ניירות אפייה). מורחים כף גדושה ממחית התמרים על הבצק ומפזרים עליה מהקוקוס. מפזרים לאורך הבצק, סמוך לשוליים, מהשקדים. מגלגלים את הבצק לגליל. מניחים בעדינות בתבנית, כשהתפר פונה מטה. מכינים כך את שאר חלקי הבצק.

5. בעזרת סכין או מספריים, מסמנים חריצים בבצק במרחק של כ־3 ס"מ זה מזה.

6. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים כ־10 דקות.

7. חותכים את גלילי הבצק לעוגיות, בהתאם לחריצים. מניחים לצינון מלא. מגישים.

 

משך ההכנה: כחצי שעה (לא כולל צינון ואפייה)

דרגת קושי: בינוני־קל

איך שומרים? עד שבוע, בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד