טעימה מגרמניה: מנדל־קוכן - עוגת שמרים עם ציפוי שקדים

מנדל־קוכן קוראים לה בגרמניה, משם היא מגיעה. עוגה נהדרת עשויה מבצק שמרים, ריבת משמש ושקדים פריכים, שכיף לייבא למטבח הישראלי

  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים

 

(תבנית תנור, 40X35 ס"מ, בעומק 1/2 2 ס"מ)

 

  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 1/8 כפית מלח (רצוי אטלנטי דק)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 40 גרם שמרים מגורענים טריים או 14-13 גרם שמרים יבשים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% שומן, פושר (עד 30 מעלות)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה גדולה

 

לציפוי השקדים

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות גדושות דבש
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • כ־3 כוסות (250 גרם) פרוסות שקדים מולבנים

 

להרכבת העוגה

  • 1/2 כוס (150 גרם) ריבת משמש (מומלץ על בסיס רכז פרי)

 

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבלים קצרות. בקערה נפרדת, מערבבים חלקית את החלב, החמאה והביצה. יוצקים את הבלילה לקערת המערבל ולשים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק (מסייעים במרית לאיחוד המרכיבים). ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים את הקערה (במגבת נקייה או בניילון נצמד) ומניחים להתפחה במשך כשעה עד שעה וחצי, עד שהבצק תופח בכ־50%.

2. בינתיים, מכינים את ציפוי השקדים: שמים במחבת עמוקה את החמאה ומחממים על להבה נמוכה עד שהיא נמסה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד 2 דקות. מוסיפים את הדבש והשמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות השקדים, מערבבים ומסירים מהכיריים. מניחים בצד עד להמשך השימוש.

3. מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו.

4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מקמחים גם את הידיים. מוציאים את הבצק, טופחים עליו להוצאת האוויר ולשים אותו קלות. מקמחים מעט את הבצק ומרדדים אותו למלבן במידות נייר האפייה ובגובה אחיד. אם צריך, מסירים עודפי בצק בסכין. מעבירים את הבצק (עם נייר האפייה) לתבנית.

5. מורחים את ריבת המשמש על כל שטח הבצק ומפזרים עליה בצורה אחידה את ציפוי השקדים (במרית או בידיים).

6. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

 

  • משך הכנה: כ־30 דקות (לא כולל התפחה ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: מגישים באותו יום

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד