בראוניז ללא סוכר

מאפה השוקולד הקלאסי, בגרסה קלה עם המתקה חלופית

בראוניז ללא סוכר (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
בראוניז ללא סוכר (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 20X15 ס"מ)

 

  • 300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס תחליף סוכר באבקה
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • אפשרות: 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.

2. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, החמאה והחלב וממסים בהדרגה במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד ומבריק. מניחים בצד.

3. שמים בקערת המערבל (או שמים בקערה רגילה וטורפים היטב, ידנית) את הביצים ואת תחליף הסוכר ומקציפים היטב, כ־5 דקות, עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח. עוצרים. מוסיפים לקערה את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מנפים לתוך הקערה – בנפה או במסננת דקה - את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים שוב, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. אם רוצים, מוסיפים את האגוזים ומקפלים לפיזור אחיד.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים אותה. אופים כ־20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ונוצר עליה מעין קרום עדין ויבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

5. חותכים לריבועים ומגישים.

 

  • משך עבודה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע, מכוסה, בטמפרטורת החדר. עד חודש, במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד