קחו כדור: 5 גרסאות בריאות ומפתיעות לכדורים מתוקים

עם טחינה, משמשים או ערמונים: קלאסיקת הילדות שלנו בגרסאות מתוחכמות יותר, לפעמים אפילו קלות יותר, ובעיקר: טבעוניות, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר

כדורי חמוציות ושקדים בציפוי שקדים קלויים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
כדורי חמוציות ושקדים בציפוי שקדים קלויים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

כדורי טחינה והפתעות בציפוי גרעינים

השילוב שעובד תמיד: טחינה ודבש שהופכים למעדן בטעם חלבה ביתית.

 

 

כדורי טחינה והפתעות בציפוי גרעינים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    כדורי טחינה והפתעות בציפוי גרעינים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    המרכיבים (40-35 כדורים)

    • 300 גרם אגוזי מלך טבעיים
    • 100 גרם אגוזי לוז טבעיים
    • 100 גרם שקדים מולבנים
    • 100 גרם פיסטוק טבעי קלוף
    • 1/4 כפית קינמון טחון
    • 3/4 כוס דבש או סילאן
    • 1 כוס טחינה גולמית

    לציפוי

    • 50 גרם גרעיני חמנייה
    • 50 גרם גרעיני דלעת
    • 100 גרם שומשום

     

    ההכנה

    1. הציפוי: מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הגרעינים והשומשום בתבנית וקולים כ־20 דקות, עד שהם זהובים (אין צורך לערבב). מוציאים ומניחים לצינון מלא.

    2. הכדורים: שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים השונים וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את הקינמון, הדבש והטחינה ומעבדים לעיסה דביקה. מעבירים לקערה ומאחסנים במקרר כשעה.

    3. הגלגול: מפזרים את תערובת הגרעינים בצלחת עמוקה. יוצרים מהעיסה כדורים, מגלגלים בציפוי ומהדקים בידיים, לכיסוי מלא. מאחסנים במקרר שעה לפחות, לייצוב. מגישים.

     

    כדורי "שוקולד" מצופים קקאו

    אני גאה במתכון הזה, כי אי־אפשר לדעת שהכדורים מבוססים על תמרים ולא על שוקולד.

     

     

     

    כדורי "שוקולד" מצופים קקאו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      כדורי "שוקולד" מצופים קקאו(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      המרכיבים (כ־35 כדורים)

      • 500 גרם תמרים, רצוי מזן מג'הול, מגולענים
      • 3 כפות גדושות סירופ אגבה
      • 3 כפות אבקת קקאו כהה
      • 2 כוסות פצפוצי אורז מלא
      • לציפוי: 3/4 כוס אבקת קקאו כהה

       

       

      ההכנה

      1. מניחים את התמרים בקערת מעבד המזון ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את האגבה והקקאו ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את פצפוצי האורז וטוחנים קצרות בלבד, עד שהם נטמעים בעיסה.

      2. הגלגול והציפוי: שמים את אבקת הקקאו בצלחת עמוקה. יוצרים כדורים מהעיסה ומגלגלים בקקאו. מצננים לפחות שעה וחצי במקרר, לייצוב. מגישים.

       

       

      כדורי משמש וקשיו בציפוי קוקוס

      הצבע הכתום של המשמש עם הלבן של הקוקוס עושה מצב רוח טרופי.

       

       

      כדורי משמש וקשיו בציפוי קוקוס (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        כדורי משמש וקשיו בציפוי קוקוס(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים (35-30 כדורים)

        • 300 גרם משמשים מיובשים
        • 4 כפות סירופ מייפל
        • 2 כוסות (200 גרם) פתיתי קוקוס
        • 1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו טבעיים, גרוסים דק
        • לציפוי: 1 כוס (100 גרם) קוקוס

         

        ההכנה

        1. שמים בקערת מעבד המזון את המשמשים והמייפל ומעבדים לעיסה דביקה. מוסיפים את הקוקוס והקשיו ומעבדים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה.

        2. הגלגול והציפוי: שמים את הקוקוס בצלחת עמוקה. יוצרים כדורים מהעיסה ומגלגלים בקוקוס. מאחסנים במקרר לפחות שעה, לייצוב. מגישים.

         

         

        כדורי ערמונים וחמאת בוטנים בציפוי שיבולת שועל

        גרסה מיוחדת, בזכות השילוב בין מתיקות הערמונים לטעם הבוטנים.

         

         

        כדורי ערמונים וחמאת בוטנים בציפוי שיבולת שועל (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          כדורי ערמונים וחמאת בוטנים בציפוי שיבולת שועל(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
           

           

          המרכיבים (40-35 כדורים)

          • 400 גרם ערמונים קלופים (נמכרים בשקיות ברשתות השיווק)
          • 1/2 1 כוסות גרנולה ללא סוכר
          • 3/4 כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
          • 1/2 כוס סילאן

          לציפוי

          • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל
          • 3 כפות סילאן

           

          ההכנה

          1. הציפוי: מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

          2. מערבבים היטב את שיבולת השועל ו־3 כפות הסילאן מפזרים בתבנית ואופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

          3. הכדורים: שמים בקערת המערבל את הערמונים והגרנולה וטוחנים לפירורים. מוסיפים את חמאת הבוטנים וחצי כוס הסילאן ומעבדים לקבלת עיסה דביקה וסמיכה.

          4. הגלגול: מפזרים את תערובת הציפוי בצלחת עמוקה. יוצרים מהעיסה כדורים, מגלגלים בציפוי ומהדקים בידיים לכיסוי מושלם. מאחסנים במקרר כשעה, לייצוב. מגישים.

           

           

          כדורי חמוציות ושקדים בציפוי שקדים קלויים

           

          המרכיבים (40-35 כדורים)

          • 400 גרם חמוציות ללא סוכר
          • 200 גרם שקדים מולבנים טחונים
          • 1 כוס ממרח שקדים ללא המתקה
          • 3 כפות סירופ מייפל

           

          לציפוי

          • 1/2 1 כוסות (כ־150 גרם) שקדים קלויים, בקליפתם, גרוסים גס

           

          ההכנה

          1. שמים בקערת מעבד המזון את החמוציות וטוחנים לפירורים. מוסיפים את השקדים הטחונים ומעבדים לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים את ממרח השקדים והמייפל ומעבדים שוב, לעיסה אחידה. מאחסנים כ־30 דקות במקרר.

          2. הגלגול והציפוי: מפזרים את השקדים הקלויים בצלחת עמוקה. יוצרים מהעיסה כדורים ומגלגלים בציפוי, מהדקים בידיים לכיסוי מושלם. מאחסנים במקרר לפחות שעה וחצי, לייצוב. מגישים.

           

          • את כל הכדורים אפשר לשמור עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד