פריכות מבחוץ ורכות מבפנים: עוגיות תבלינים במלית תמרים ואגוזים

טעמים מקומיים במיטבם, המשלבים תפוז, גינג'ר, הל ואגוז מוסקט בתוך עוגיה אחת. ההכנה קצת מורכבת אבל שווה את התוצאה

עוגיות תבלינים במלית תמרים ואגוזים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגיות תבלינים במלית תמרים ואגוזים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(כ־30 יחידות)

 

  • לבצק
  • 100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 חלמון
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת או תמצית וניל
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 3-2 כפות מיץ תפוזים או חלב

 

למלית

  • 10 תמרי מג'הול גדולים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך

 

לציפוי

  • 6 כפות סוכר + 1 כפית גדושה קינמון טחון

 

ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון את החמאה, הסוכר, החלמון והתבלינים ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את הקמח ומעבדים לפירורים. מוסיפים 2 כפות ממיץ התפוזים (או החלב) ומעבדים רק עד לקבלת בצק ולא יותר. אם צריך, מוסיפים כף נוספת מהנוזל. אוספים את הבצק לכדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־30 דקות.

2. המלית: מגלענים את התמרים וחותכים כל אחד מהם לשלושה חלקים. קוצצים גס את האגוזים.

3. צובטים חלקים מהבצק ומגלגלים אותם לכדורים קטנים בקוטר כ־2 ס"מ. משטחים אותם בידיים לעיגולים. מניחים במרכז כל עיגול חתיכת תמר וחתיכת אגוז ועוטפים שוב לכדור חלק.

4. הציפוי: מערבבים בצלחת שטוחה את הסוכר והקינמון. מגלגלים בהם את הכדורים לציפוי מלא ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מאחסנים במקפיא 15-10 דקות.

5. בינתיים, מחממים את התנור ל־170 מעלות.

6. אופים את העוגיות 20-18 דקות, עד שהן נראות יבשות וחלקן התחתון מזהיב. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • משך הכנה: כ־25 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום. עד חודשיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד