עוגת גלידה בשלוש שכבות שמכינים בקלי קלות

בחום הכבד הזה, למי יש כוח להדליק תנור? הנה עוגה יפיפיה וסופר-קלה, שדורשת רק מיקסר, ועשויה משכבות צבעוניות של פירות קפואים או טריים ונשיקות מרנג

עוגת גלידה עם אננס, פירות יער ומנגו (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת גלידה עם אננס, פירות יער ומנגו (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

(6-5 מנות בתבניות קפיץ או רינגים בקוטר 12-10 ס"מ)

 

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 30 גרם נשיקות מרנג קטנות או נשיקות גדולות שבורות
  • 300 גרם מנגו טרי (משקל פרי נטו, ללא קליפה וגרעין) או קפוא שהופשר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 300 גרם פירות יער טריים או קפואים שהופשרו
  • 300 גרם אננס טרי (משקל פרי נטו, ללא קליפה) או קפוא שהופשר
  • להגשה: פירות טריים

 

ההכנה

1. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.

2. מניחים בתחתית כל תבנית נשיקות בצפיפות. ממלאים את החללים ביניהן בנשיקות הפוכות (או בשברי נשיקות). מורחים על הנשיקות בעדינות 1/4 מכמות הקצפת ומיישרים לכיסוי אחיד.

3. שמים בקערת מעבד המזון את המנגו, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים 1/4 מכמות הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מורחים את שכבת המנגו בתבניות, על הנשיקות.

4. מכינים באותו אופן מחיות גם מפירות היער ומהאננס ומורחים כל מחית על זו שקדמה לה. לשכבות נפרדות לגמרי, מומלץ לאחסן את העוגות במקפיא כחצי שעה אחרי הוספת כל שכבה.

5. מאחסנים את העוגה במקפיא 3 שעות לפחות.

6. מקשטים בפירות טריים ומגישים.

 

  • משך הכנה: כחצי שעה (לא כולל הקפאה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע, במקפיא 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר אריאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר אריאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד