סלטי פֵּיקוֹת כבר אכלתם? 5 סלטים רעננים שמשלבים פירות וירקות

מתיקות של פירות ועוקצנות של ירקות - סלטי פיקות הם שילוב מרענן, עשיר ומשמח לקיץ. חוץ מזה, יש גם רוטב פטנט שכדאי להכיר ולשמור במקרר

סלט ברוקולי, עוף ואננס (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט ברוקולי, עוף ואננס (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלטי פֵּיקוֹת אלה סלטים שיש בהם גם פירות וגם ירקות - שילוב מרענן, עשיר ומשמח. חוץ מזה, יש גם רוטב פטנט שכדאי להכיר.

 

 

 

רוטב בסיס שתמיד טוב שיש במקרר

בעזרת תוספות פשוטות (ראו במתכונים שלפניכם), משנים ומגוונים את הרוטב הבסיסי, כל פעם בדרך אחרת.

 

טוחנים בבלנדר (למרקם קרמי) או מערבבים בצנצנת:

  • 1/2 כוס מיץ לימון או מיץ ליים או חומץ
  • 1/2 כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

 

מכמות זו מתקבלת כוס רוטב, ומומלץ להכין כמות כפולה ולשמור במקרר (עד שבוע, אם משתמשים בלימון או ליים; עד 3 שבועות אם משתמשים בחומץ).

 

רוטב בסיס (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    רוטב בסיס(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

     

    סלט ברוקולי, עוף ואננס

    סלט חם או קר שהוא ארוחה שלמה בסגנון אסייתי. לסלט יתאים רק אננס טרי. אננס משומר או קפוא לא יעשו את העבודה. אם אין טרי, ותרו עליו לגמרי, אך כתחליף שנותן מניחוחו הוסיפו לרוטב 2 כפות של אננס משומר או קפוא, וטחנו הכל למרקם אחיד.

     

    המרכיבים

    (6 מנות)

    • 300 גרם אטריות אורז, מבושלות לפי הוראות היצרן
    • 1 גזע ברוקולי
    • 2 כוסות עוף צלוי מוכן, קרוע לפיסות
    • 1/2 אננס טרי, חתוך לרבעים ופרוס דק
    • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
    • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
    • להגשה: בוטנים קלויים

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס רוטב בסיס (ראו מתכון למעלה)
    • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • 1 כף חמאת בוטנים
    • אפשרות: 1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר, 1 כף רוטב סויה

     

    ההכנה

    1. הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים למרקם אחיד וחלק. טועמים ומתקנים תיבול (אם מכינים במיוחד גם את רוטב הבסיס, אפשר לטחון הכל יחד).

    2. מפרידים את הברוקולי לפרחים ואת הגזע קולפים וחותכים לקוביות.

    3. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומכינים קערה עם מי קרח. מכניסים את הברוקולי למים הרותחים ומבשלים 7-5 דקות (ללא מכסה), עד שהוא רך ופריך. מסננים ומעבירים למי הקרח. משהים דקה ומסננים.

    4. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה - מערבבים או לא, לפי החשק. יוצקים את הרוטב ומגישים.

    איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. הסלט טעים גם כשהוא קר.

     

     

    סלט עגבניות ונבטוטים ברוטב שזיפים

    את הרעיון לטחון פרי לתוך רוטב לסלט קיבלתי מאיה קרמרמן, שעושה את זה עם מנגו וקיווי ותפוח. אני השתמשתי בשזיף, שהעניק לרוטב טעם נהדר וצבע יפהפה.

     

     

    המרכיבים

    (6 מנות)

    • 500 גרם עגבניות שרי, מומלץ בצבעים שונים, חצויות
    • 2/3 כוס נבטוטים
    • אפשרות: 2-1 יחידות אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות או פלחים

     

    לרוטב

    • 1/2 כוס רוטב בסיס חופן עלי בזיליקום
    • 1 שזיף, מגולען
    • 1/3 פלפל צ'ילי 

     

    ההכנה

    1. הרוטב: טורפים את כל מרכיביו.

    2. שמים את מרכיבי הסלט בצלחת הגשה עמוקה, יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

     

    סלט עגבניות ונבטוטים ברוטב שזיפים  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      סלט עגבניות ונבטוטים ברוטב שזיפים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

       

      סלט תרד וענבים ברוטב רוקפור

      פירות מתוקים משתדכים נפלא לגבינות חריפות. כאן טעם הגבינה מתעדן בזכות הערבוב עם הרוטב.

       

       

      המרכיבים

      (6 מנות)

      3 כוסות עלי תרד בייבי

      1/3 כוס בצל ירוק קצוץ

      1/3 כוס עלי נענע

      2 כוסות ענבים סגולים חצויים

       

      לרוטב

      1/2 כוס רוטב בסיס

      1 כף גבינת רוקפור או גבינה חריפה אחרת

       

      ההכנה

      1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד.

      2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

       

      סלט תרד וענבים ברוטב רוקפור (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        סלט תרד וענבים ברוטב רוקפור(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

         

        סלט מלפפון־מלון ברוטב ג'ינג'ר

        שילוב מפתיע, לכאורה לא קשור, אבל טעים מאוד. אולי מפני שמלון ומלפפון שניהם ממשפחת הדלועים.

         

        המרכיבים

         (6 מנות)

        • 2 מלפפונים, פרוסים דק
        • 1 מלון קלוף, נקי וחתוך לפלחים נוחים לאכילה
        • 4-3 צנוניות קטנות, חתוכות לקוביות קטנטנות
        • 1/4 כוס נענע קצוצה דק

         

        לרוטב

        • 1/2 כוס רוטב בסיס
        • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
        • אפשרות לעיטור: עלי נענע

         

        ההכנה

        1. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו (במעבד מזון או ידנית, במקרה כזה מגררים את הג'ינג'ר).

        2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

         

        סלט מלפפון־מלון ברוטב ג'ינג'ר  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          סלט מלפפון־מלון ברוטב ג'ינג'ר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

           

          סלט ירוקים עם נקטרינות, גבינת עזים ופקאן

          הרכב הסלט הזה קלאסי - חסה, פרי, גבינה ארומטית ואגוזים. הבצל הירוק מוסיף עקצוץ עדין.

           

           

          המרכיבים

          (6 מנות)

          • עלים מ־1 ראש חסה, קרועים לחתיכות
          • 1/2 חבילה עלי בייבי
          • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס
          • 5 נקטרינות, מגולענות ופרוסות
          • 150 גרם גבינת עזים בסגנון ברי, פרוסה

           

          לרוטב

          • 1/2 כוס רוטב בסיס
          • 1 כפית דבש או סילאן

           

          ההכנה

          1. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד.

          2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

           

          סלט ירוקים עם נקטרינות, גבינת עזים ופקאן (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
            סלט ירוקים עם נקטרינות, גבינת עזים ופקאן(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד