כמה יפה - ככה קלה: עוגת שקדים ודובדבנים הפוכה

פינוק מרענן לימים החמים: רבע שעה של הכנה, ויש לכם עוגה קיצית, צבעונית ומרשימה שתוכלו להגיש לצד גלידת וניל או קרם פרש

עוגת שקדים ודובדבנים הפוכה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת שקדים ודובדבנים הפוכה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 400 גרם דובדבנים מגולענים, טריים או מוקפאים
  • 2 כפות (30 גרם) + 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • אפשרות: 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה כך שיכסה גם חלק מהדפנות (כ־2 ס"מ).

2. שמים את הדובדבנים בתבנית, מוסיפים 2 כפות סוכר, מערבבים ומפזרים לשכבה אחידה.

3. שמים בקערה את השקדים והקמח ומערבבים. שמים בקערה נפרדת (אפשר גם במערבל) את שאר המרכיבים ואת חצי כוס הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד.

4. יוצקים בעדינות את העיסה לתבנית, לשכבה אחידה. משתדלים לא להזיז את הדובדבנים.

5. אופים 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

6. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מחלצים את התבנית ומסירים את נייר האפייה. מגישים, מומלץ לצד גלידת וניל או קרם פרש.


 

  • זמן הכנה: כ־15 דקות עבודה (לא כולל גלעון ואפייה)
  • דרגת קושי: קלאיך
  • איך שומרים: עד 5 ימים, במקרר

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד