הגרסה הישראלית: רוגלך טחינה וחלבה

העוגייה שכולם הכי אוהבים עם המלית הכי מקומית, המשלבת חלבה, טחינה ואגוזי מלך

רוגלך טחינה וחלבה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
רוגלך טחינה וחלבה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(כ־40 יחידות)

 

לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 גביע קטן (150 מ"ל) יוגורט, 1.7%–3% שומן
  • 3 כפות שמנת מתוקה

 

למלית

  • 250 גרם חלבה, מפוררת גס
  • 50 גרם אגוזי מלך, גרוסים דק
  • 3 כפות טחינה גולמית

 

אפשרות לעיטור:

  • 50 גרם אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, אבקת הסוכר, המלח וקוביות החמאה. מערבלים עד שנוצרים גושי בצק. מוסיפים את היוגורט ואת השמנת המתוקה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.

2. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

3. מקמחים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20X15 ס"מ ובעובי כ־2 מ"מ. חותכים את המלבן למשולשים (כמו שרשרת דגלונים).

4. המלית: מערבבים בקערה את החלבה והאגוזים. מורחים על כל משולש בצק מהטחינה ומניחים בבסיס כל משולש כפית גדושה מתערובת החלבה־אגוזים. מגלגלים את הבצק מהבסיס ועד לקודקוד ויוצרים צורת סהרון. מניחים בתבנית ושומרים על רווחים של כ־2 ס"מ בין הרוגלך.

5. אופים כ־35 דקות, עד שהמאפים מזהיבים ומתייצבים. מוציאים ומצננים.

6. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.

 

  • דרגת קושי: בינוני־קל
  • משך ההכנה: כחצי שעת עבודה, לא כולל צינון ואפייה.
  • איך שומרים: עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג