חיתוכיות תמרים ואגוזים בלי תוספת סוכר ובלי גלוטן

נהדרים ליד התה או הקפה: ריבועי עוגה במתיקות של דבש ובמילוי תמרים ואגוזי פקאן, שכולם יאהבו. ועוד בשורה טובה - הם קלים להכנה

חיתוכיות תמרים ואגוזים  (צילום: בועז לביא, נעה קנריק)
חיתוכיות תמרים ואגוזים (צילום: בועז לביא, נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)

 

לבצק

  • 2 כוסות פחות 2 כפות (160 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1/2 1 כפות דבש
  • 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

למלית

  • 300 גרם (14-12 יחידות) תמרים מזן מג'הול
  • 3 כפות (50 מ"ל) חלב או מים
  • 2/3 כוס (65 גרם) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים גס

  

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב פלדה את קמח השקדים וקמח הטפיוקה. מעבדים כמה שניות, לאיחוד. מוסיפים את הדבש והחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים.

2. מוציאים את פירורי הבצק ומחלקים אותם לשני חלקים: כ־2/3 מהכמות וכ־1/3 ממנה (כ־250 גרם וכ־120 גרם, בהתאמה). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומפזרים בה את הכמות הגדולה של הפירורים. משטחים ומהדקים למשטח אחיד. מאחסנים במקפיא כחצי שעה או כשעה במקרר (את יתרת הפירורים אפשר לשמור בחוץ. בקיץ – מומלץ לאחסן גם אותם במקרר).

3. בינתיים, מכינים את המלית: מגלענים את התמרים ומעבירים אותם לקערת מעבד המזון (אין צורך לשטוף אחרי הכנת הבצק). מוסיפים את החלב (או המים) ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית לפיזור אחיד.

4. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

5. מוציאים את התבנית, מורחים את המלית על הבצק ומשטחים (בידיים רטובות) לשכבה אחידה. מפזרים על המלית את יתרת פירורי הבצק.

6. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל־5–4 שעות נוספות. חותכים לקוביות ומגישים.

 

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: כשעה (כולל קירור ואפייה)
  • איך שומרים: בכלי אטום במקרר עד שבוע; עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד