הדרך הטעימה לעבור מקיץ לסתיו: קראמבל עם שקדים ופירות

מאפה פשוט וקל שמתאים בול לאווירה הסתוויות והקרירה - שכבות של פירות קיץ אפויים במעטה פירורי בצק פריכים ומתוקים שמתפצפצים בפה

קראמבל עם פיסטוקים, שקדים ופירות הקיץ (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
קראמבל עם פיסטוקים, שקדים ופירות הקיץ (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית 25x20 ס"מ)

 

לבצק

  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1/3 כוס פיסטוקים גרוסים
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה, להשיג בחנויות הטבע
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 1/8 כפית מלח

 

לפירות

  • 8 אפרסקים/ נקטרינות/ שזיפים/ אגסים בשלים (רכים), מגולענים וחתוכים לפלחים
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • או דבש או סוכר
  • 1 כף קמח טפיוקה או קורנפלור

 

להגשה

  •  אבקת סוכר

 

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בהפסקות לבצק פירורי (אפשר גם פשוט לשים בקערה ולמולל בידיים). מאחדים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא לכ־20 דקות.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. הפירות: מניחים את הפירות בתבנית, מוסיפים את המייפל והקמח (או הקורנפלור) ומערבבים.

4. מפוררים את הבצק הקר מעל הפירות ואופים מיד, 25-20 דקות, עד הזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חמים.

 

 

  • זמן הכנה: כ־40 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד