מושלמות ליד התה של תום הצום: עוגיות חמאה ואגוזים

עוגיות קלות, מהירות, פריכות ונפלאות שאפשר להכין לפני ערב החג, לשמור בכלי אטום ולהגיש בסיום צום יום כיפור. והן גם מצוינות כל השנה

  (צילום וסגנון: נטלי לוין)

 

 

המרכיבים

‭35-30)‬ עוגיות)

 

  • ‭1 1/4‬ כוסות (175 גרם) קמח
  • ‭3/4‬ כוס (75 גרם) אגוזי לוז קצוצים (אפשר להחליף באגוזי מלך או פקאן)
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה בגודל L
  • לקישוט: אבקת סוכר

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את הקמח, האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

‭.3‬ מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד, עד שנוצר בצק אחיד. מאחסנים במקרר ‭30-כ‬ דקות.

‭.4‬ מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומרדדים לעלה בעובי ‭1/2-כ‬ ס"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר ‭4-3‬ ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה. בעזרת מזלג פוחסים את העוגיות לקבלת דוגמת פסים.

‭.5‬ אופים ‭15-10‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.

‭.6‬ מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 10 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

• מתכון, צילום וסגנון: נטלי לוין

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג