
המרכיבים
35-30) עוגיות)
- 1 1/4 כוסות (175 גרם) קמח
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קצוצים (אפשר להחליף באגוזי מלך או פקאן)
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה בגודל L
- לקישוט: אבקת סוכר
ההכנה
.1 מחממים את התנור 170-ל מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
.2 שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את הקמח, האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
.3 מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד, עד שנוצר בצק אחיד. מאחסנים במקרר 30-כ דקות.
.4 מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומרדדים לעלה בעובי 1/2-כ ס"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה. בעזרת מזלג פוחסים את העוגיות לקבלת דוגמת פסים.
.5 אופים 15-10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.
.6 מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל קירור ואפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 10 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר
• מתכון, צילום וסגנון: נטלי לוין