עוגת דבש עם טוויסט ממזרי

בחושה וקלה להכנה. כאילו קלאסית, אבל יש דלעת ברשימת המרכיבים. בקיצור – הפתעה טעימה (וקצת יותר בריאה) לשנה החדשה

עוגת דבש ממזרית (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת דבש ממזרית (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ)

 

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן זרעי ענבים,
  • או שמן זית עדין, או שמן קוקוס
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 3/4 כוס (240 גרם) דבש
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • אפשרות: 1/8 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 גרם אגוזי לוז, טחונים
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם)
  • קמח לבן או קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם דלעת קלופה, מגוררת גס
  • להגשה: אבקת סוכר

  

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון (או בקערה רגילה) את הביצים, השמן, הסוכר, הדבש, התבלינים והאגוזים ומעבדים לבלילה אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את הדלעת ומערבבים.

4. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מכבים את התנור ומשהים את העוגה בתוכו עוד כ־10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי.

5. ההגשה: מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג