עוגיות בצורת חלת דבש וקרמבו בצבעי כוורת: קינוחים מנצחים לחג

שלב אחר שלב, כולל הכנת זיגוג רויאל איסינג: שלושה מתכונים מקוריים לקינוחים צבעוניים שלא תוכלו להפסיק לאכול, גם בסוף הארוחה

  (צילום: יסמין ואריה צלמים, ענבל לביא)

עוגיות מייפל ואגוזים

עוגיות פריכות וטעימות בטירוף, לכבוד החג בהגשה בהשראת חלת דבש.

להכנת העוגיות דרוש חותכן משושה (חותכן שמשמש גם להכנת דוגמת כדורגל).

 

חומרים:

  • 200 גרם (2 כוסות) קמח עוגיות מימונס
  • קורט מלח
  • 100 גרם אגוז מלך טחון מימונס
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות (1/4 כוס) סירופ מייפל אמיתי של מימונס
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל מימונס

 

ההכנה:

שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ומעבדים במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק.

משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

מרדדים לעובי הרצוי, קורצים צורות ומחזירים למקרר (או למקפיא לזירוז תהליכים) עד שהבצק מתקשה שוב.

מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

 

זיגוג רויאל איסינג

הרויאל אייסינג הוא זיגוג על בסיס חלבון ביצה ואבקת סוכר, אותו אפשר לצבוע בעזרת צבעי מאכל. חשוב לציין שהשימוש בחלבון ביצה נאה עלול להיות מסוכן לבעלי מערכת חיסונית מוחלשת כמו נשים בהריון, ילדים וקשישים - לכן חשוב להשתמש בביצים מפוסטרות.

 

החומרים

  • 1 חלבון מביצה מפוסטרת
  • 1 כפית מיץ לימון
  • כ-300 גרם אבקת סוכר מימונס (עד לקבלת הסמיכות הרצויה)
  • טיפות אחדות של צבע מאכל צהוב (לא חובה)

 

הכנה:

שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לקרם חלק, סמיך אך נוזלי (במרקם שנוח לזלף). אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלבון, ואם דלילה – מוסיפים אבקת סוכר לפי הצורך. הסימן לסמיכות נוחה לעבודה: כאשר מטפטפים בכף "פסים" של זיגוג על הכמות הגדולה של הרויאלאייסינג, עוברות 10 שניות עד שהטפטוף נטמע מחדש בזיגוג.

 

עוגיות מייפל ואגוזים. מתכון: פטיט גאטו (צילום: יסמין ואריה צלמים)
    עוגיות מייפל ואגוזים. מתכון: פטיט גאטו(צילום: יסמין ואריה צלמים)

     

    טארטלט קרמבו שוקולד-דבש

    הקרמבואים האהובים משתדרגים לטארטלטים שובבים בטעמי שוקולד דבש לקראת ראש השנה, במראה חמוד של כוורות קטנות. הפעם ציפוי השוקולד הופך למלית שוקולד המתחבאת בקלתיות קטנות וחוסך לנו את תהליך הציפוי, והמרנג הופך למרנג אוורירי במיוחד בטעם דבש עדין, במיוחד לחג.

     

    החומרים (ל-12 יחידות):

    12 קלתיות טארטלטים קטנים (5 ס"מ)

     

    למלית השוקולד

    • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
    • 80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה
    • קורט מלח

     

    למרנג הדבש

    • 2 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
    • 60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
    • 50 גרם דבש
    • קורט יפה מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. למלית שוקולד: ממיסים יחד במיקרוגל את חומרי המלית ומערבבים לקרם חלק. מצננים מעט ומחלקים בין הקלתיות. מקררים לשעה להתייצבות.

     

    2. למרנג דבש: בקערת מערבל חשמלי חסינת חום המונחת על גבי בן מארי (סיר ובו מים רותחים),

    טורפים ברציפות במטרף את כל חומרי המרנג כמה דקות עד שהסוכר נמס ומתקבלת קציפבה בהירה וחמימה למגע שמכפילה את נפחה.

     

    3. מעבירים את הקערה למערבל ומקציפים 6-8 דקות למרנג יציב. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק של 1-1.5 ס"מ ומזלפים תלוליות מרנג גדולות בכל קלתית. אם רוצים צורבים קלות בברנר לפני ההגשה.

     

    • ניתן גם להמיר את השמנת המתוקה במתכון בקרם קוקוס או בשמנת צמחית לקבלת קינוח פרווה.

     

    טארטלט קרמבו שוקולד-דבש. ענבל לביא (צילום: ענבל לביא)
      טארטלט קרמבו שוקולד-דבש. ענבל לביא(צילום: ענבל לביא)

       

      שושני בצק שמרים עם תפוחים למימונס

      עוגות שמרים אישיות בהגשה יפהפייה, בהשראת ראש השנה וורדים. לאפייה דרושה תבנית שקעים (לקאפקייקס).

       

      חומרים (לכ-16 מאפים)

      לבצק

      • 500 גרם קמח שמרים מימונס
      • 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 1 ביצה
      • 2 חלמונים
      • 200 מ"ל שמנת חמוצה
      • 1/4 כוס (4 כפות=60 מ"ל) חלב
      • 1/4 כפית מלח
      • 1 כפית תמצית ונילמימונס

       

      למלית

      • 4 תפוחים מזן פינק ליידי, פרוסים דק
      • מיץ מ-1/2 לימון
      • 50 גרם אגוז טחון מימונס
      • כ-1/2 בקבוק סירופ מייפל אמיתי מימונס

       

      להגשה

      • סירופ מייפל אמיתי מימונס
      • אבקת סוכר פטנט מימונס

       

      ההכנה:

      1. לילה מראש, שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 12 דקות. מניחים בקערה משומנת, מכסים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

      2. למחרת, מניחים את פרוסות התפוחים זו על יד זו על צלחת ומברישים במיץ לימון. מחממים במיקרוגל 2 דקות לריכוך.

      3. מרדדים את הבצק למשטח מקומח וחתוכים לרצועות באורך 35 ס"מ וברוחב 4 ס"מ.

      4. מברישים את הרצועות בסירופ מייפל, מפזרים מעל אגוזים ומניחים 6 פרוסות תפוח אחת בסמוך לשנייה מאמצע עובי רצועות הבצק, כך שיבלטו מעבר לבצק.

      5. מגלגלים את הרצועות לגלילים ומניחים בתבנית שקעים משומנת קלות.

      6. מחממים את התנור ל-170 מעלות, בעוד הבצק תופח.

      7. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

      8. מברישים את המאפים החמים בעוד סירופ מייפל ומפזרים מעל אבקת סוכר.

       

      שושני שמרים. פטיט גאטו (צילום: יסמין ואריה צלמים)
        שושני שמרים. פטיט גאטו(צילום: יסמין ואריה צלמים)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד