חמישה קינוחים מרשימים וקלים לעשייה לארוחת חג השבועות

קלים להכנה, טעימים ופוטוגניים: השפית עמית דונסקוי מציגה חמישה מתכונים מפורטים לקינוחים על טהרת החג הכי לבן בשנה, בתוספת עוגיות אוריאו

קינוח קריספי ומתקתק, מושלם לצד גלידה: משולשי פילו מתוקים במילוי גבינה ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)
קינוח קריספי ומתקתק, מושלם לצד גלידה: משולשי פילו מתוקים במילוי גבינה ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)

קרם-שניט אוראו ותותים

הקינוח שתמיד מצליח להפתיע את האורחים, והפעם - השילוב של גבינות, אוראו ופירות פשוט מושלם!

 

חומרים לתבנית חד פעמית מאורכת

  • 250 גרם בצק עלים מופשר
  • 4 כפות סוכר
  • למלית:
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם תותים חתוכים לקוביות
  • 1/2 חבילה (88 גרם) עוגיות אוראו
  • במילוי טעם וניל, טחונות גס
  • לציפוי והקישוט:
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם תותים שלמים
  • 1/2 כוס פטל או אוכמניות
  • עוגיות אוראו מצופות שוקולד, חצויות

אפשר לגוון בהתאם לפירות העונה כמו: שזיפים, דובדבנים, משמשים ועוד.

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. חותכים מהבצק מלבן בגודל 20/30 ס”מ ומניחים בתבנית. מחוררים בעזרת מזלג את הבצק (כדי שלא יתפח), מפזרים מעל את הסוכר ואופים כ-20 דקות, עד להזהבת הבצק. מוציאים ומצננים.
  3. עוטפים היטב בניילון נצמד את דפנות התבנית. חותכים בעזרת סכין חד את הבצק האפוי לשני מלבנים בגודלהתבנית המאורכת.
  4. מניחים בתחתית התבנית מלבן בצק אחד.
  5. בקערת מערבל מקציפים את השמנת והגבינה, מוסיפים את אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את התותים ופירורי האוראו ומקפלים בתנועות עדינות. יוצקים לתבנית מעל הבצק ומיישרים. מניחים מעל את מלבן הבצק הנוסף ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
  6. הציפוי וההגשה: בסמוך להגשה בוזקים מעל אבקת סוכר, מסדרים את התותים, פירות היער וחצאי האוראו ומגישים.

 

קרם-שניט אוראו ותותים. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)
    קרם-שניט אוראו ותותים. מתכון: עמית דונסקוי(צילום: בועז לביא)

     

    עוגת גבינה אמריקאית אפויה עם קרם אוראו קראנצ’י

    עוגת גבינה קרמית ועשירה, ועם קישוטי אוראו גם מאוד מרשימה ביופייה.

     

    מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

    לבסיס:

    • 2 חבילות עוגיות אוראו (352 גרם) במילוי טעם וניל, טחונות לפירורים דקים
    • 50 גרם חמאה מומסת

     

    למלית:

    • 2 מיכלים (450 גרם)
    • גבינת שמנת טבעית 30%
    • 2 מיכלים (500 גרם) גבינה 9%
    • 1 1/4כוסות סוכר
    • 6 ביצים
    • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
    • 2 כפות קמח
    • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
    • לציפוי: 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
    • 2 כפות סוכר
    • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
    • 1/2 חבילה (88 גרם) עוגיות אוראו
    • במילוי טעם וניל, חתוכות גס בסכין

     

    לקישוט:

    • עוגיות אוראו מצופות שוקולד חלב ושוקולד לבן, חתוכות לרבעים

     

    אופן ההכנה:

    הבסיס: מערבבים את פירורי האוראו עם החמאה ומהדקים לתחתית התבנית באופן אחיד. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

    המלית: יוצקים לקערת מערבל עם וו גיטרה את הגבינות והסוכר ומערבלים. מוסיפים תוך כדי ערבול את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לגמרי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. לבסוף מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבלים עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים על הבסיס ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת, מכבים ומשאירים כשעה בתנור. מוציאים ומצננים.

    הציפוי: בקערת מערבל מקציפים את השמנת והסוכר לקרם חלק, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את שברי האוראו ומקפלים בעדינות.

    יוצקים את הקרם על העוגה האפויה ומעבירים למקרר למשך לילה. מוציאים ומקשטים ברבעי אוראו.

    ניתן לשמור במקרר כ-4 ימים.

     

    עוגת גבינה אמריקאית אפויה עם קרם אוראו קראנצ’י. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)
      עוגת גבינה אמריקאית אפויה עם קרם אוראו קראנצ’י. מתכון: עמית דונסקוי(צילום: בועז לביא)

       

      משולשי פילו מתוקים במילוי גבינה ואוראו

      קינוח קריספי מתקתק, מושלם לצד גלידה.

       

      מרכיבים לכ-20 יחידות

      • 10 עלי פילו, מופשרים
      • תרסיס שמן
      • למלית:
      • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת טוב טעם
      • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת
      • 25% ומעלה
      • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
      • 3/4 כוס עוגיות אוראו מצופות שוקולד לבן או במילוי טעם וניל, טחונות דק

       

      לקישוט:

      • אבקת סוכר
      • עוגיות אוראו במילוי טעם וניל, גרוסות לפירורים דקים

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
      2. המלית: מערבבים היטב את הגבינות ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי האוראו ומערבבים בעדינות עד להטמעתם בתערובת הגבינה.
      3. מניחים עלה של פילו על משטח עבודה נקי, מתיזים עליו תרסיס שמן ומקפלים לחצי.
      4. בעזרת סכין חותכים את העלה המקופל לשניים כך שמתקבלים שני מלבנים.
      5. מניחים כף מהמלית בקצה המלבן ומקפלים לצורת משולש (כמו מעטפה) עד לקצה המלבן.
      6. מניחים בתבנית ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומפזרים מעט פירורי אוראו.

      מומלץ להגיש חם עם גלידה ליד.

      טיפ: אפשר להכין עד לשלב האפייה, לשמור במקרר ולאפות בסמוך למועד ההגשה.

       

      משולשי פילו מתוקים במילוי גבינה ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)
        משולשי פילו מתוקים במילוי גבינה ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי(צילום: בועז לביא)

         

        טארט אישי של אוראו עם קרם יוגורט-גבינה ופירות יער

        קינוח נפלא, מרענן ואוורירי והבונוס - הכנה פשטה וקלה.

         

        מרכיבים ל-6 יח’ טארט אישי בקוטר 10-12 ס”מ

        לבסיס:

        • 2 חבילות עוגיות אוראו (352 גרם) במילוי טעם שוקולד או וניל, טחונות לפירורים דקים
        • 100 גרם חמאה מומסת

         

        למלית:

        • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה, קרה
        • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
        • 1 גביע (200 מ”ל) יוגורט 1.7% או 3%
        • 2/1 מיכל גבינת שמנת 25% ומעלה
        • 1 כפית גרידת לימון
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
        • 1 כוס מיקס פירות יער טריים (אפשר גם קפואים) לקישוט (לא חובה)
        • 25 גרם שוקולד “מילקה” מגורר

         

        אופן ההכנה:

        1. הכנת הבסיס: מערבבים היטב את פירורי העוגיות עם החמאה ומהדקים היטב לתחתיות ולדפנות התבניות. מעבירים למקפיא לכחצי שעה, עד להתייצבות.
        2. הכנת המלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט, הגבינה, גרידת הלימון, תמצית הווניל ואבקת הפודינג וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד ויציב. יוצקים את הקרם לתבניות בשכבה אחידה, מפזרים מעל את פירות היער ומצננים במקרר כשעתיים.
        3. ההגשה: מפזרים מעל שוקולד מגורר ומגישים.

         

        טארט אישי של אוראו עם קרם יוגורט-גבינה ופירות יער. מתכון: עמית דוינסקוי (צילום: בועז לביא)
          טארט אישי של אוראו עם קרם יוגורט-גבינה ופירות יער. מתכון: עמית דוינסקוי(צילום: בועז לביא)

            

          פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו

          קינוח קלאסי עם טוויסט במלית, שהאורחים בשולחן החג תמיד יאהבו!

           

          מרכיבים ל-20 פחזניות

          • 1 כוס מים
          • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
          • 1 כף סוכר
          • קורט מלח
          • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
          • 4 ביצים

           

          למלית:

          • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
          • (2 כפות שומרים בצד עבור הציפוי)
          • 1/2שקית (50 גרם) אבקת סוכר
          • 1/2כוס עוגיות אוראו במילוי טעם וניל
          • או שוקולד, טחונות לפירורים דקים
          • 1/2כף קליפת תפוז מגוררת
          • לקישוט:
          • 50 גרם שוקולד “מילקה” חלב
          • 2 כפות שמנת מתוקה
          • 2 כפות אבקת סוכר

          טיפ לממהרים: ניתן לרכוש פחזניות ריקותולמלא בקרם.

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
          2. מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
          3. מסירים מהלהבה ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב ומהר בעזרת כף עץ ומקבלים עיסה דביקה, אשר תוך כדי הערבוב המהיר נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל כדור בצק. מניחים בצד ומצננים.
          4. מוסיפים לסיר את הביצים, אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה ולא בבת אחת). הבצק מתפורר בהתחלה, אך תוך כדי ערבוב הוא חוזר להתגבש.
          5. יוצקים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתבנית עיגולי פחזניות בקוטר 2-3 ס”מ.
          6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות (לא בטורבו). מוציאים, מצננים היטב ופורסים את הפחזנית במרכז.
          7. המלית: בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את פירורי האוראו וגרידת התפוז בתנועות קיפול עדינות עד לפיזור אחיד. יוצקים את המלית לשק זילוף ומזלפים לכל פחזנית. מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.
          8. לקישוט: ממיסים במיקרוגל את השוקולד ו-2 כפות שמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על מחצית הפחזניות קרם שוקולד ועל היתר בוזקים אבקת סוכר.

          שומרים בקירור עד להגשה.

           

          פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי (צילום: בועז לביא)
            פחזניות ממולאות קרם וניל ואוראו. מתכון: עמית דונסקוי(צילום: בועז לביא)

             

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד