חיתוכיות קוקוס ואוכמניות

הכל בקערה אחת - ובלי מיקסר: ריבועי עוגה נימוחה שמכינים בקלות ואוכלים עוד יותר בקלות

חיתוכיות קוקוס ואוכמניות מיובשות (צילום וסגנון: נטלי לוין)
חיתוכיות קוקוס ואוכמניות מיובשות (צילום וסגנון: נטלי לוין)

 

המרכיבים

(תבנית מרובעת בגודל 20x20 ס"מ)

  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כפות חלב
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם אוכמניות מיובשות
  • אפשרות: 40-30 גרם שבבי קוקוס
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. שמים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב וטורפים היטב לבלילה אחידה.

3. מוסיפים לקערה את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים לעיסה אחידה.

4. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים רק עד לפיזור אחיד. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון. אם רוצים, מפזרים את שבבי הקוקוס. אופים 25-20 דקות, עד הזהבה. מצננים לגמרי.

5. ההגשה: חותכים לריבועים בגודל הרצוי, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה 
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

  (צילום: דביר כחלון סגנון: אייל אזרזר)
    (צילום: דביר כחלון סגנון: אייל אזרזר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג