ארבע עוגות יום הולדת מרהיבות

במקום להוציא כסף על עוגה מושקעת ומעוצבת, בכמה צעדים קלים תוכלו לעשות זאת בבית. ארבעה קינוחים מעוגיות אוריאו שילדים אוהבים, לא רק ביום ההולדת

עם קצת השקעה והמצרכים הנכונים: עוגות יום הולדת מרהיבות שילדים אוהבים (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
עם קצת השקעה והמצרכים הנכונים: עוגות יום הולדת מרהיבות שילדים אוהבים (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

 

עוגת שכבות אוראו צבעונית ומרשימה

2 עוגות ב-2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס”מ

 

חגיגית וצבעונית. עוגת שכבות אוריאו (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
    חגיגית וצבעונית. עוגת שכבות אוריאו(צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

     

    לעוגה:

    10 ביצים גודל M

    2 כוסות סוכר

    1 כוס שמן קנולה

    1 כוס שוקולית

    2/1 כוס קקאו

    2 כוסות קמח תופח

    2/1 כוס חלב

     

    להרכבת העוגה:

    כ-2/1 1 כוסות (200 גרם) עוגיות

    אוראו גרוסות לפרורים דקים

     

    לציפוי:

    3 מכלים (250 מ”ל כל אחד) שמנת מתוקה

    4-3 טיפות צבעי מאכל טבעי בגוון שאוהבים (אפשר גם ללא צבע)

    2/1 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר

    לקישוט: 9 יח’ עוגיות אוראו שלמות

    במילוי וניל או שוקלד

     

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים את התבניות ומניחים נייר אפייה.

    • בקערת מערבל מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי הקצפה.

    • מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים והחלב לקערת הקרם ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.

    • יוצקים לתבניות ואופים כ-50 דקות (עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש). מצננים את העוגות ומכניסים למקפיא לכשעה וחצי.

    • פורסים כל עוגה ל-3 שכבות לרוחב.

    • מקציפים כל מכל שמנת מתוקה בנפרד עם 50 גרם אבקת סוכר וצבע מאכל, עד לקבלת קרם.

    • הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה ראשונה, מורחים עליה שכבת קרם ומפזרים מעט פירורי אוראו. ממשיכים באותו האופן עם יתר שכבות העוגה והקרם. מסיימים בשכבת קרם, מקשטים בעוגיות אוראו שלמות ומעבירים למקרר עד להגשה.

     

    טארט שכבות אוראו וקרם גבינה

    טארט מנצח ואהוב על קטנים וגדולים,עוגת מסיבה נהדרת ללא אפייה עם שכבות של עוגיות וקרם גבינה אוורירי.

     

    שכבות של עוגיות וקרם גבינה אוורירי (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
      שכבות של עוגיות וקרם גבינה אוורירי(צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

       

      חומרים

       

      לקלתית:

      2 חבילות אוראו במילוי שוקולד או וניל (176 גרם כל אחת)

      100 גרם חמאה מומסת

       

      למלית גבינות:

      1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

      1/4 1 כוסות סוכר

      1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת 16%

      2 גביעי שמנת חמוצה 9%

      1/4 כפית תמצית וניל

       

      למלית אוראו:

      2 חבילות אוראו וניל עם דאבל מילוי

      לקישוט: תלתלי שוקולד מגורר

       

      אופן ההכנה:

      • שמים במעבד מזון את עוגיות האוראו ומפעילים עד לקבלת פירורים דקים במיוחד. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים היטב לתבנית האפייה ולדפנות. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

      • בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קרם רך וחלק. מוסיפים תוך כדי הקצפה עדינה את גבינת השמנת.

      • מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל תוך כדי ערבול קצר עד לקבלת קרם אחיד.

      • מורחים על תחתית הטארט שכבת קרם גבינה ומניחים מעל שכבת עוגיות אוראו. חוזרים באותו האופן בשתי שכבות נוספות, לסיום מורחים שכבה חלקה של קרם גבינה ומקשטים בתלתלי שוקולד מעל.

      • מעבירים ללילה במקרר ומגישים.

       

       

      "סוכריות על מקל"- ממתק מרנג ואוראו

      מתוק ומרשים, שגם הילדים וגם המבוגרים מאוד יאהבו!

       

      ממתק מרנג ואוריאו (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
        ממתק מרנג ואוריאו(צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

         

        החומרים ל-6 יח’:

        4 חלבונים בטמפ’ החדר

        2/1 1 כוסות (300 גרם) סוכר

        1 כפית חומץ

        4-3 טיפות צבע מאכל טבעי

        בגוון שאוהבים

        3 יח’ עוגיות אוראו מופרדות (רק העוגייה ללא המילוי)

        6 מקלות עץ וסרט לקישוט

         

        אופן ההכנה:

        • מחממים תנור ל-120 מעלות.

        • מחממים את החלבונים והסוכר בבן מארי (סיר עם מים רותחים ובתוכו סיר קטן יותר) תוך כדי בחישה עד להמסת הסוכר (שימו לב שהסוכר לא נשרף).

        • יוצקים את החלבונים לקערת מערבל ומקציפים במשך 6 דקות, מוסיפים חומץ וצבע מאכל וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות, עד לקבלת קרם יציב.

        • מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים את מקלות העץ בתבניות.

        • מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים בתנועה עגולה 6 עיגולים על התבניות כאשר המקל נשאר במרכז. מניחים עוגיית אוראו במרכז העיגול.

        • אופים כשעה עד שהמרנג יבש. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו כשעתיים נוספות או למשך לילה.

        • מקשטים בסרט ומגישים.

         

        כדורי שוקולד אוראו מקושטים

        כדורי אוראו להכנה משותפת ביחד עם הילדים. הפתעת יום הולדת שכל הילדים ירצו לאכול!

         

        כדורי שוקולד מקושטים (צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)
          כדורי שוקולד מקושטים(צילום: בועז לביא מתכון וסגנון: עמית דונסקוי)

           

          החומרים ל-8 כדורים:

          300 גרם שוקולד חלב “מילקה”, שבור לקוביות

          1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

          300 גרם עוגיות אוראו במילוי וניל או שוקולד, גרוסות דק

          8 עוגיות אוראו מופרדות ללא המילוי (לשימוש עבור הבסיס לכדורים ועבור הפנים של הליצן)

           

          אופן ההכנה:

          • ממיסים בקערה מתאימה למיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.

          • מוסיפים לקערת השוקולד את עוגיות האוראו הגרוסות ומערבבים היטב.

          • מצננים מעט במקרר כדי שהתערובת תתקרר ואפשר יהיה לגלגל בקלות לכדורים.

          • יוצרים מהתערובת כדורים גדולים (בגודל שזיף גדול) ומניחים כל כדור על עוגיית אוראו מופרדת (כבסיס לכדור). מעבירים למקרר לכ-3 שעות.

           

          טיפ לקישוט:

          אופציה 1 - ניתן לצפות את הכדורים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.

          אופציה 2 - ניתן ליצור דמויות מבצק סוכר, להצמיד בעזרת מכחול ומעט מים לעוגיית אוראו מופרדת ולהניח על הכדור, או פשוט לרכוש דמויות מוכנות מבצק סוכר.

          אופציה 3 - ניתן גם לרכוש דגלונים מוכנים או להדפיס דמויות או כל דבר אחר שאוהבים, להצמיד לקיסם ולנעוץ בכדור.

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד