שף במטבח: מתכונים וטיפים מעולים של צחי בוקששתר

זה מה שקורה כאשר השף צחי בוקששתר פוגש במטבח את החברים החדשים והיפים מבית SMEG. הרעיונות מתפרצים והחגיגה מתחילה

הכנת פחזניות סלמון מטוגנות
צילום ועריכה: שי רוזנצוויג

 

10 שאלות לשף צחי בוקששתר

 

1. מי אתה צחי?

אני צחי בוקששתר, שף עם ותק, שפתח את מסעדת  "התרווד הוורוד" החדשנית והמוקפדת כבר בשנת 1985, ועד היום חובב בישול נלהב.

 

2. מה אתה הכי אוהב לאכול?

הממממ... טחינה טובה. על כל דבר, בכמויות, וגם סתם כך עם לחם טרי ושמן זית.

 

3. מהי המנה הכי טובה שלך?

זה משתנה. בכל שבוע אני מוסיף מנות ומחליף מנות בתפריט הפרטי שלי, וב-Black - פעם בשלושה חודשים. השבוע בבית יש דג ביוגורט וטנדורי, ובעבודה - מרק עדשים כתומות. כמה פשוט, ככה טעים. 

 

לחצו על התמונה כדי להדפיס את את הקופון
לחצו על התמונה כדי להדפיס את את הקופון

 

4. איזה סוג מטבח אתה הכי אוהב לבשל?

מטבח ישראלי פרוע וחסר מחויבויות, מחומרים

הידעתם? חברת SMEG האיטלקית פיתחה בעצמה חלק גדול מן הטכנולוגיות הקיימות במוצריה

 של כאן ועכשיו, וכמה דגנים מהעולם. אורז אדום הוא הלהיט העכשווי אצלי.

 

5. איזה מכשיר חשמלי הכי חשוב לך במטבח?

תנור. הוא לא רק הכי חשוב, גם חשוב שהוא יהיה טוב. איך אני בודק? קודם כל מבחן העוגיות. מגש גדול של עוגיות צריך להיות אפוי באופן אחיד מקצה לקצה.

 

6. מהו המתכון הכי מבוקש במסעדה שלך?

ל-Black באים בשביל ההמבורגר המפורסם שלנו. כל השאר מבצבץ מהביקור השלישי ואילך. אישית אני אוכל שם הכי הרבה את החציל בלדי בטחינה ואת העוף בווק, נו, ברור שעם טחינה.

 

 (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)
    (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)

     

    7. מה אתה עוד אוהב לעשות חוץ מלבשל?

    לקרוא ולרכוב על אופניים, אבל לא יחד.

     

    8. מהו המכשיר החשמלי הפעיל ביותר במטבח שלך?

    תצחקו, אבל הבלנדר הקטן. לפעמים

     אני מתעצל לשטוף אותו שמונה פעמים ומסדר את המשימות לפי סדר הגיוני.

     

    9. איזה מכשיר חשמלי היית בוחר לשדרג לפני השאר, אילו היו מציעים לך?

    את התנור, אבל כבר עשיתי את זה לפני שבועיים. שדרגתי לאותו תנור בדיוק, שעמד שם ח"י שנים ופעל כל יום.

     

    10. מה הכי חשוב לך בקריירה?

    העבודה עם נוער בסיכון, כי כל אחד שהופך לבוגר מאושר שתורם לחברה הוא עולם ומלואו, ובשבילי באופן אישי מדובר באושר גדול.

     

      (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)
      (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)

       

       

      פחזניות סלמון מטוגנות

       

      פחזניות סלמון מטוגנות (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)
        פחזניות סלמון מטוגנות(צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)

         

        הן קלות הכנה, ואם יש בלנדר טוב, פשוטות וטעימות לכל חך. וגם... לא ראיתם כאלה אף פעם (!).

         

        החומרים:

        10 מנות

         

        • 1/2 כוס קמח
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1/2 כפית מלח
        • 2 ביצים
        • 1/2 ק"ג פילה סלמון נקי

         

        ההכנה:

        1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

        2. טוחנים בקערת הממחה את הביצים, הדג והג'ינג'ר, רק עד שהדג מוכן.

        3. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים גם את רוטב המירין או השמנת המתוקה, תלוי מה אוהבים ומה אופי הארוחה, ומערבבים ערבוב קצר.

        4. מעבירים לקערה בעזרת לקקן גומי, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים עוד קצת.

        5. מטגנים בשמן חם כפית אחת מהתערובת לכל פחזנית, כ-2 דקות. מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. בוזקים טוגראשי ומגישים.

         

        חומוס שעועית

         

        חומוס שעועית (צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)
          חומוס שעועית(צילום: איתן טל, סטיילינג: דלית לנגוצקי)

           

          מתכון שמורכב מכמה שלבים, ונראה אולי קצת מסובך, אך התוצאה מהממת ואין איתו נפילות. רוטב הקארי יכול להיות גם מחית תאילנדית, ואם לא משיגים, אז אפילו סחוג ירוק. מגישים אותו כמנה ראשונה נהדרת, אפשר עם משהו קטן מטוגן מעל, והכי טוב, עם כמה טיפות שמן כמהין.

           

          המרכיבים

          10 מנות

           

          החומרים לשעועית:

          • 400 גרם שעועית לבנה
          • 50 גרם עשבי תיבול: רוזמרין, תימין, אורגנו וכו'
          • 2 כוכבי אניס
          • 1 בצל לבן

          למחית:

          • 1.5 כוסות (300 גרם) שעועית מבושלת
          • 1/2 כפית מלח
          • 2 כפות מיץ לימון
          • 1 שן שום
          • 1 פרוסת לחם לבן / בריוש
          • 4 כפות שמן זית

           

          ההכנה

          1. השעועית: משרים את השעועית למשך הלילה. מומלץ להחליף את המים פעם-פעמיים.

          2. בסיר גדול מניחים את עשבי התיבול, האניס והבצל ומעליהם את השעועית. ממלאים מים 5 ס"מ מעל השעועית ומרתיחים. מסירים את הקצף ומבשלים בערך 35 דקות, עד שהיא רכה. מצננים את הנוזל. מסננים. שומרים כמה שעועיות יפות בצד.

          3. המחית: מסננים את החומרים למחית, טוחנים בממחה מלבד שמן הזית. אם המחית קשה מדי, מוסיפים ממי הבישול. את השמן מוסיפים בסוף, בהדרגה.

          4. מכינים כך שוב עד לסיום כל גרגרי השעועית.

          5.  חולטים במים רותחים את הבצל הירוק במשך כדקה, מטילים למי קרח ומסננים. טוחנים למרקם חלק לחלוטין בבלנדר עם שאר הרכיבים.

          6. להגשה: מכינים צלחות "חומוס" עם כף גדושה ממרח בכל אחת, יוצקים קצת קולי ומגישים. צחי אוהב להוסיף כמה שעועיות שלמות מטוגנות במחבת חמה עם שמן זית, קוביות של עגבניות וטיפה עלי תימין.

           

          • SMEG - סניף ראשי: שנקר 13 הרצליה פיתוח

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד