
קרמבל תפוחים ואפרסקים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
החומרים
לפירות
- 1 קופסה (400 גרם, אחרי סינון) חצאי אפרסקים משומרים
- 1 ק"ג תפוחים, קלופים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כפית קינמון טחון
לבצק
- 240 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
- 3/4 1 כוסות
- (250 גרם) קמח
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 200 גרם גרנולה,
- מכל סוג שאוהבים
- 1/8 כפית מלח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות.
2. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים עד שמתקבלים פירורים בגודל בינוני. מעבירים למקרר, עד להרכבת העוגה.
3. הפירות: מסננים את האפרסקים ושומרים את הסירופ בצד. חותכים את התפוחים והאפרסקים לשמיניות או לקוביות בגודל בינוני ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים 2 כפות מהסירופ ששמרנו ומערבבים בעדינות.
4. מעבירים את הפירות לתבניות (או לתבנית) ומפזרים עליהם את פירורי הבצק.
5. אופים 45-40 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים. מוציאים, מברישים את פירורי הבצק בככף מהסירופ שנשאר ומגישים חמים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 3 ימים במקרר. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה

(צילום: דודי חסון)