עוגת דבש ותבלינים בציפוי שוקולד לבן

מרשימה, עסיסית ולחה - עוגה מושלמת לתקופת החגים, שמשלבת ניחוחות של קינמון, ציפורן, דבש וגם תה

  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית בבקה בקוטר 26 ס"מ, או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים רותחים
  • 1 שקיק תה, מכל סוג שאוהבים
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 2/3 כוס (210 גרם) דבש
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן
  • 1/2 מכל (100 גרם) יוגורט המכיל 3% שומן לפחות
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כפית ציפורן טחון 

 

לציפוי

  • 2 חבילות (200 גרם) שוקולד לבן
  • 1/2 מכל (100 גרם) יוגורט המכיל 3% שומן לפחות
  • 3 כפיות אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. שמים במים הרותחים את שקיק התה ומשהים 2 דקות. מוציאים את השקיק ומשאירים את כוס התה לצינון בטמפרטורת החדר.

3. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את הביצים והסוכר ומקציפים עד שנוצר קרם תפוח. עוצרים את המערבל, מוסיפים לקערה את הדבש והשמן ומערבבים ידנית. מוסיפים את היוגורט, מחצית מהתה, וחצי מכמות הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת התה, יתרת הקמח ואת התבלינים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה ולא יותר.

4. יוצקים את העיסה לתבנית. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא כשעליו פירורים (העוגה צריכה להיות לחה  - חשוב לא לייבש אותה בתנור). מצננים קצת.

5. בינתיים מכינים את הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד הלבן ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים ומערבבים כל 20 שניות), עד שהשוקולד נמס לגמרי. מוסיפים את היוגורט ואבקת הסוכר ומערבבים לקרם חלק. מאחסנים במקרר 15 דקות לפחות, לייצוב קל.

6. מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים עליה את הציפוי, כך שיטפטף על הדפנות שלה. מגישים. 

 

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שלושה ימים, במקרר

 

  (צילום: דניאל קמינסקי)
    (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד