


ארטיק שוקולד-קרם בוטנים ריסז, בציפוי שוקולד וסוכריות
המרכיבים ל-8-6 יחידות (תלוי בגודל התבניות לארטיק):
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
3/4 מכל קרם בוטנים וקקאו ריסז
1 כף קקאו
תבניות להכנת ארטיקים או כוסות חד פעמיות
מקלות ארטיק

לציפוי:
1 כוס נטיפי שוקולד הרשיז
סוכריות צבעוניות
ההכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קרם רך.
2. מוסיפים את קרם הבוטנים והקקאו וממשיכים להקציף רק עד שהשוקולד נטמע בקרם.
3. מנפים לקרם את כף הקקאו ומקציפים כמה שניות נוספות.
4. יוצקים את הקרם לשקית זילוף או לכד קטן ויוצקים לתבניות הארטיק או לכוסות.
5. נועצים במרכז מקל ארטיק ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.
6. הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל כוס נטיפי שוקולד הרשיז, תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק. מצננים.
7. שולפים את הארטיקים הקפואים מהתבניות (או מהכוסות), טובלים את הקצה בקרם השוקולד ומיד לאחר מכן טובלים בקערית עם הסוכריות הצבעוניות. מגישים מיד או מעבירים למקפיא עד להגשה.
קאפקייקס וניל עם נטיפי שוקולד הרשיז
המרכיבים ל-18-16 יחידות:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס גבינה לבנה 5%
1 כוס שמן
1 1/4 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס נטיפי שוקולד הרשיז או נטיפי קרם בוטנים ריסז
לקישוט:
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 שקית הרשיז קוקיס אנד קרים דרופס
1 שקית ריסז מיניס
1 חטיף הרשיז קוקיס אנד קרים

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים על תבנית תנור -16 18תבניות קאפקייקס אישיות.
2. מערבבים בקערה גדולה את החלב, הגבינה, השמן, הסוכר, הביצים והווניל עד לקבלת קרם חלק.
3. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים ערבוב קצר, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את נטיפי השוקולד או נטיפי הבוטנים ויוצקים לתבניות הקאפקייקס (ממלאים עד ל-3/4 גובה התבנית).
4. אופים בתנור כ-20 דקות, מוציאים ומצננים.
5. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
6. בעזרת שקית זילוף מזלפים על הקאפקייקס ומקשטים מעל בתוספות השונות לפי בחירה (קוקיס אנד קרים דרופס, מלבני קוקיס אנד קרים, ריזס מיניס).
- ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים