עוגת גבינה ברוטב קרמל

שימו את המיקסר בצד, לא תצטרכו אותו בשביל העוגה הקלה (סופר-קלה!) והממכרת הזו. הסוד שלה: שתי שכבות מעיסה אחת

עוגת גבינה ברוטב קרמל (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
עוגת גבינה ברוטב קרמל (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)

 

  • 3 מכלים (750 גרם) גבינה 9%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
  • 1/3 כפית אבקת אפייה

לרוטב

  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את כל מרכיבי העוגה למעט הקמח ואבקת האפייה וטורפים לעיסה אחידה.

3. מעבירים כשליש מהעיסה לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים 12 דקות, עד שנוצר קרום יציב.

4. מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות. מוציאים את העוגה, יוצקים עליה את יתרת עיסת הגבינה, ומחזירים לתנור לעוד כ־40 דקות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך המרכז עדיין רוטט. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

5. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את השמנת והסוכר בסיר ומבשלים 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מגיע לסף רתיחה. ממשיכים לבשל, תוך בחישה, כ־2 דקות, עד הסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

6. ההגשה: יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה, ללא זמן צינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים במקרר 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג