
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ)
- 3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
- 5 כפות סוכר
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
- 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 1 כוסית אספרסו, או 1 כף קפה נמס מומס 2-ב כפות מים רותחים
- 3/4 כוס חלב
- 300 גרם ביסקוויטים
- אפשרות לעיטור: פירות יער, תלתלי שוקולד
ההכנה
.1 שמים בקערה את הגבינה והסוכר וטורפים היטב.
.2 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מנפים את הפודינג לקערה ומערבבים בעדינות למרקם אחיד.
.3 שמים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת. מחממים כל אחת מהקערות במיקרוגל עד שאפשר לערבב את השוקולד לקרם חלק (בודקים ומערבבים כל 30 שניות).
.4 יוצקים 1/3 מקרם הגבינה לכל קערת שוקולד ומערבבים היטב למרקם אחיד.
.5 מערבבים בצלחת עמוקה את הקפה והחלב. מרסקים את הביסקוויטים לקערה נפרדת, כך שיתקבלו חתיכות בגודל 1-כ ס"מ
.6 הרכבת העוגה: מניחים 1/3-כ מכמות הביסקוויטים בתחתית התבנית. יוצקים עליהם 1/3-כ מנוזל החלב-קפה. יוצקים את קרם השוקולד המריר ומיישרים. מכינים באותו אופן שכבות (ביסקוויטים, קפה, קרם שוקולד) עם קרם שוקולד החלב ולבסוף עם קרם השוקולד הלבן.
.7 אם רוצים – מעטרים את העוגה בפירות יער או שוקולד. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות. מגישים קר.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים במקרר