עוגת שוקולד ואגוזים

מלאו כיסיי באגוזים (וגם בעוגיות), הוסיפו מייפל ושוקולד וקבלו עוגה טעימה מאוד וקלה מאוד, שגם כשרה לפסח וגם ללא גלוטן

עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח (צילום: דני לרנר, סגנון:  פסי ברניצקי)
עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים:

(תבנית נשלפת בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 125 גרם אגוזי לוז
  • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שוקולד מריר, עם 80%–60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1 כוס פחות 2 כפות (225 מ"ל) סירופ מייפל
  • 150 גרם ביסקוויטים או עוגיות כשרות לפסח, טחונים דק
  • 2 כפות (25 מ"ל) ברנדי
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל

 

לציפוי:

  • 125 גרם שוקולד מריר,
  • שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (125 מ"ל)
  • שמנת מתוקה

 

לקישוט: אגוזים מסוכרים, קצוצים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים את אגוזי הלוז בתבנית וקולים 15-12 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־170 מעלות. מעבירים את האגוזים החמים למגבת מטבח נקייה, מקפלים אותה סביבם ומשפשפים בידיים, עד שהקליפות יורדות לגמרי. מצננים וקוצצים לגודל בינוני.

3. שמים את החמאה והשוקולד בסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם. מוסיפים את המייפל ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הביסקוויטים ומבשלים עוד 2 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.

4. מוסיפים לסיר את הברנדי, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים גם את אגוזי הלוז ומערבבים.

5. יוצקים לתבנית ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגה תופחת במהלך האפייה ומשתטחת לאחר הצינון).

6. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת ומחממים על הכיריים או במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה ומצננים. אם רוצים, מפזרים את האגוזים המסוכרים. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קלה
  • איך שומרים: עד שבוע במקרר 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג