עוגת שמרים במלית שוקולד ושזיפים בברנדי

פינוק מיוחד עם הקפה או בלעדיו: הבצק הכי רך והמלית הכי מנחמת (וקצת ברנדי אף פעם לא מזיק)

עוגת שמרים במלית שוקולד ושזיפים בברנדי (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
עוגת שמרים במלית שוקולד ושזיפים בברנדי (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(24 עוגות אישיות או 3 עוגות מוארכות)

 

לבצק

  • 1/3 5 כוסות (750 גרם) קמח
  • 50 גרם שמרים טריים ומפוררים, או 20 גרם שמרים יבשים
  • 125 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס מיץ תפוזים או חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים, טרופות
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית

  • 2 כוסות שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
  • 1/4 כוס ברנדי
  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 75 גרם חמאה
  • 1 כוס ( 100 גרם) אבקת קקאו
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

 

להברשה

  • 1 חלמון + 2 כפות מים לסירופ
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

  

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הלישה את הקמח ואת השמרים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט המלח, ומערבבים קלות. מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית 7-5 דקות, עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים את הקערה בניילון רופף ומתפיחים במקרר למשך לילה (או בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו).

2. המלית: מערבבים את השזיפים והברנדי ומשהים כשעה. מסננים.

3. שמים את השוקולד והחמאה בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהדרגה (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ואת השזיפים ומערבבים.

4. מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 3/4 ס"מ. מורחים על כל עלה כ־1/3 מכמות המלית ומגלגלים לגלילה. צובטים את ה"תפר" לסגירה.

5. אם מכינים עוגות מוארכות: מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה, צובטים את קצות הגלילות ו"סוגרים" אותן. חוצים כל גלילה לאורכה וכורכים את שני החצאים למעין צמה, כך שהצד החתוך פונה מעלה. מהדקים את הקצוות. מניחים את שלוש העוגות בתבניות. אם מכינים עוגות אישיות: משמנים תבנית עם 24 שקעים. פורסים את הגלילות לפרוסות עבות, ומניחים בשקעי התבנית.

6. מכסים את העוגות בבד לח ומניחים לכ־30 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.

7. טורפים את החלמון והמים ומברישים את העוגות בעדינות. אופים כ־35 דקות (או כ־30 דקות לעוגות האישיות), עד שהשוליים והתחתית מזהיבים.

8. בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עד לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ־5 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך. מברישים את המאפים החמימים בסירופ. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי (ללא תפיחה ראשונה)
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים: עד חודש במקפיא או עד 3 ימים עטוף היטב במקרר.
  • מומלץ לחמם בתנור, מכוסה ברדיד אלומיניום, לפני ההגשה.

 

 

כלים: "מלח הארץ", אוסישקין 28, רמת השרון. 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג