ריבועי קקאו ומשמשים יבשים (צילום: יעל אילן )
המרכיבים
תבנית 30 X 20 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות 280) גרם) קמח
- 5 כפות אבקת קקאו
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 1/3 כוסות 160) גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 185 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למלית
- 300 גרם משמשים יבשים
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מים
להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
.1 הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה, ומעבדים כמה שניות. מוסיפים גם את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.
.2 מעבירים כשני שליש מכמות הבצק לתבנית ומשטחים. את השליש הנותר שמים בקערית ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים את התבנית והקערית במקרר 30 דקות לפחות (ועד יום).
.3 מחממים את התנור 170-ל מעלות.
.4 המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן, מכסים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים מכוסה.
.5 מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
.6 מורחים את מחית המשמשים על הבצק שבתבנית. מפזרים על המחית את פירורי הבצק ששמרנו. אופים 30-כדקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי.
.7 ההגשה: בוזקים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל קירור ואפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: בכלי אטום במקרר עד שבוע, או במקפיא עד חודשיים