ריבועי קקאו ומשמשים מיובשים

דרך כתומה ונהדרת לחגוג את ט"ו בשבט: ריבועי בצק פריכים במילוי משמשים וגרידת תפוזים

ריבועי קקאו ומשמשים יבשים (צילום: יעל אילן )
ריבועי קקאו ומשמשים יבשים (צילום: יעל אילן )

 

 

המרכיבים

תבנית ‭30 X 20‬ ס"מ

 

לבצק

  • 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
  • 5 כפות אבקת קקאו
  • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭1 1/3‬ כוסות ‭160)‬ גרם) אבקת סוכר
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 185 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

 

למלית

  • 300 גרם משמשים יבשים
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים 
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים

להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

 

‭.1‬ הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה, ומעבדים כמה שניות. מוסיפים גם את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

‭.2‬ מעבירים כשני שליש מכמות הבצק לתבנית ומשטחים. את השליש הנותר שמים בקערית ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים את התבנית והקערית במקרר 30 דקות לפחות (ועד יום).

‭.3‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות.

‭.4‬ המלית: שמים את כל מרכיבי המלית בסיר קטן, מכסים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים מכוסה.

‭.5‬ מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

‭.6‬ מורחים את מחית המשמשים על הבצק שבתבנית. מפזרים על המחית את פירורי הבצק ששמרנו. אופים ‭30-כ‬דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לגמרי.

‭.7‬ ההגשה: בוזקים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: בכלי אטום במקרר עד שבוע, או במקפיא עד חודשיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג