לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 6: מפסטה ועד מאכלי ים

השף לאון אלקלעי מביא את איטליה למטבח ומכין ברוסקטת פולו-אל-טונו, פפרדלה ארטישוק ומוצרלה מעושנת, וקלמארי ממולא בשרימפס על פסטה שחורה

גודיז

|

20.03.16 | 18:01

לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 6

פולו-אל-טונו

 

מצרכים

  • פרוסות בגט / לחם מחמצת מאורך
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג פרגית עם העור
  • 150 סמ"ק יין לבן יבש
  • 1 שן שום
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 1 מקל סלרי ללא העלים
  • 1 עלה דפנה

 

לרוטב

  • 4 פילטים של אנשובי
  • 2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות היטב
  • 1 כף צלפים
  • 2 כפות מיונז איכותי
  • מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה

הברוסקטה: פורסים פרוסות אלכסוניות וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה עמוקה.
העוף: במחבת חמה מאוד צורבים את העוף כאשר העור כלפי מטה.
כאשר העור פריך ושחום, הופכים את הנתחים ומוסיפים את היין, השום, הבצל, הגזר, הסלרי ועלה הדפנה.
מבשלים עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.
במידה והעור מופרד, צולים את העור ואת הפרגית בנפרד.
הרוטב: קוצצים את האנשובי, הטונה והצלפים.
מוסיפים כ-1/3 מהמיונז ומערבבים עד לאיחוד. ניתן לטחון בבלנדר מוט על מנת לקבל מרקם חלק. מאחדים עם יתרת המיונז ומוסיפים מיץ לימון.
הגשה: כשהעוף קר, חותכים לרצועות נאות ומניחים על הברוסקטות, מזליפים מהרוטב, מעטרים בפטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.

 

פפרדלה ארטישוק ומוצרלה מעושנת

 

מצרכים

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם בצל קצוץ דק
  • 2 כפות יין לבן יבש
  • 1 צנצנת ארטישוק בשמן ועשבי תיבול (מסונן מהנוזל)

 

לפסטה

  • 350 גרם פפרדלה
  • 5 ליטר מים
  • 5 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • מלח, פלפל
  • 150 גרם מוצרלה מעושנת
  • 50 גרם פרמג'אנו

 

אופן ההכנה

הרוטב: יוצקים שמן למחבת בעלת תחתית עבה ומטגנים את הבצל.
מוסיפים שתי כפות יין לבן יבש ומבשלים עד לאידוי כמעט מוחלט של הנוזלים.
קוצצים גס את הארטישוק (שכאמור, סונן מנוזלים) ומוסיפים אותו למחבת.
מבשלים במשך כ-3 דקות. שומרים חם.
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן: בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים. מוסיפים 5 כפיות מלח ומבשלים עד לרמת אל דנטה.
מסננים את הפסטה ומחזירים מיד לסיר (שומרים מעט ממי בישול הפסטה).
יוצקים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים מעט מי פסטה ומערבבים שוב.
מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים מנת פסטה לצלחת גדולה, מוסיפים קוביות מוצרלה מעושנת ומעט גבינת פרמג'אנו.
בוזקים שמן זית, מעטרים בפטרוזליה ומגישים.

 

קלמארי ממולא בשרימפס על פסטה שחורה ברוטב אדום  (באדיבות ענני תקשורת )
    קלמארי ממולא בשרימפס על פסטה שחורה ברוטב אדום (באדיבות ענני תקשורת )

     

    קלמארי ממולא בשרימפס על פסטה שחורה ברוטב אדום

     

    מצרכים

    • 12 קלמארי קטנים
    • 12 שרימפס בינוניים קצוצים
    • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 4 פילטים של אנשובי קצוצים
    • 20 גרם צלפים שטופים וקצוצים
    • 2 כפות פירורי לחם
    • מלח, פלפל
    • 4 כפות שמן זית

     

    לרוטב

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 שן שום
    • פפרונצ'יני
    • 4 כפות יין לבן יבש
    • 400 גרם פולפה
    • 2 ענפי טימין
    • קורט סוכר
    • 300 גרם פסטה שחורה
    • חופן פטרוזיליה קצוצה
    • שמן זית

     

    אופן ההכנה

    מניחים בקערה את השרימפס, הפטרוזיליה, השום, האנשובי והצלפים, ומערבבים היטב.
    מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמן ומערבבים.
    ממלאים את הקלמארי (לא לדחוס) וסוגרים בעזרת קיסם.
    מכינים את הרוטב: יוצקים לקלחת 2 כפות שמן זית, פפרונצ'יני ושן שום מעוכה.
    מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב קלות.
    מרחיקים את השום ומוסיפים את הפולפה, הטימין והיין.
    מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
    מוסיפים את הקלמארי ומבשלים במשך כ-10 דקות.
    בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
    כאשר הפסטה מוכנה, מסננים את מי הבישול ומחלקים לצלחות הגשה.
    יוצקים רוטב על גבי הפסטה ומניחים את הקלמארי הממולא (3 יחידות לסועד).
    מזליפים שמן זית, בוזקים פטרוזיליה ומגישים מיד.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד