
הטרנד החם באיפור קבוע הוא גבות עבות ומלאות (צילום: shutterstock)
1. למה בכלל צריך את זה? מי שלא מוכנה שיתפסו אותה בלי אייליינר, למשל, יכולה להצטייד באיפור קבוע, ללכת לישון בשקט ולקום מהמיטה מאופרת (בלי לדאוג שזה יימרח במהלך היום). בגיל שבו תווי הפנים מתחילים לאבד צבע ונראים דהויים ועייפים יותר, הדגשה עדינה של איפור קבוע יכולה להחזיר אותם לחיים. נשים דתיות יכולות להתחכם ולהסתובב מאופרות גם בשבת, וגם חולות סרטן יכולות להדגיש את קו הריסים ואת הגבות כדי שאובדן השיער יורגש פחות.
- חבבו את "לאשה" בפייסבוק
- חדש וכייפי: האפליקציה החדשה של "לאשה"
- חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG
2. כל אחד יכול לעסוק באיפור קבוע, מפני שאין רגולציה ואין דרישות סף. כשאת בוחרת את המאפרת שלך, הביאי את זה בחשבון. כדאי לוודא שיש לה ניסיון עשיר וגם להיפגש עם לקוחות מרוצות. התוצאה עלולה להשתנות עם הזמן — צבעים עלולים לדהות או להשתנות, למשל — ולכן כדאי לפגוש לקוחות שטופלו לפני כמה חודשים ולוודא שהאיפור נראה עליהן טוב לאורך זמן.
3. איפור קבוע הוא תהליך. בדרך כלל תצטרכי להגיע לשני טיפולים לפחות, ולפעמים גם לשלושה וארבעה. ככל שהפיגמנט עדין יותר תצטרכי לחזור על הפעולה פעמים רבות יותר — אבל אז תהיה לך שליטה על התוצאה ותוכלי לעצור את הטעויות (אם יהיו) בזמן. כדאי לבחור מאפרת שאת מתחברת לאישיות ולסגנון שלה, כדי שהתהליך יהיה נעים והתוצאה תהיה לטעמך.
4. כן, זה כואב. אזור הגבות רגיש פחות לכאב, אבל העיניים והשפתיים רגישות מאוד, ויש הטוענות שמדובר בכאב בלתי נסבל. אפשר לאלחש את האזור במשחת אמלה או בלידוקאין נוזלי, המטשטשים את הכאב באופן חלקי.
5. את עלולה להיתקע עם התוצאה. לפני תהליך האיפור תקבלי צפי משוער של עמידותו, אבל המציאות לא תמיד מתיישרת עם הצפי. צבעים בהירים דוהים בדרך כלל בתוך שנה־שנתיים, ואילו צבעים כהים עם פיגמנט מרוכז עשויים להחזיק מעמד אפילו כמה עשורים או לתמיד, במיוחד באזור העיניים. כדאי להביא את זה בחשבון כשמתכננים את האיפור: לא להיצמד לטרנדים ולא להתרחק מהמסגרת הטבעית של תווי הפנים. אייליינר חתולי, למשל, לא ייראה טוב כשהעפעף יתבגר וצורתו תשתנה.

אייליינר חתולי לא נראה טוב כשהעפעף יתבגר(צילום: shutterstock)
6. הטיפולים המבוקשים בתחום האיפור הקבוע הם הדגשת גבות, הדגשת שפתיים ותיחום עיניים. אבל יש עוד אפשרויות: טשטוש צלקות (צביעת הצבע הלבן בצבע גוף), שחזור פטמות, מילוי קרחות בנקודות המדמות זקיקי שיער ועוד.
7. אפשר לתקן טעויות, אבל זה לא תמיד פשוט. כדי לתקן צבע אפשר להוסיף מעליו צבע נגדי שיאזן אותו, אבל כשצריך לתקן צורה, זה מתחיל להיות מסובך. אפשר למחוק או לתקן את האיפור בעזרת איפור קבוע בצבע העור שיכסה את הטעויות, ואפשר לנסות להסיר את האיפור הקבוע על ידי מכשור מבוסס לייזר (בדומה להסרת קעקועים). ההסרה כואבת, יקרה ובדרך כלל אינה מלאה.
8. כשמתחילים עם זה, קשה להפסיק. האיפור הקבוע דוהה בהדרגה, אבל לא תמיד באחידות. כשהאיפור מתחיל להיראות מטושטש ולא ברור, רוב הנשים ניגשות לטיפול נוסף כדי לרענן את התוצאה. המשמעות: מדי שנים אחדות תצטרכי (או תרצי) לחזור על הטיפול, על כל המשתמע מכך.
9. הטרנד החם באיפור קבוע הוא גבות עבות ומלאות, ויש כמה שיטות להשיג את המראה הזה: שיטת השערה, שבה המאפרת משרטטת שערות קטנטנות ודקות כדי למלא את הגבה ולטשטש אזורים דלילים; שיטת הצללית, שבה יוצרים מעין ענן עדין של צבע שממלא את שטח הגבה בלי לבלוט יותר מדי; והסגנון המשורטט, לגבות מוגדרות מאוד ומאופרות בגוון אחיד. סגנון זה היה נפוץ בעבר, אבל כמעט נעלם מהשטח בגלל התוצאה המלאכותית. היום, רוב המאפרות משתמשות בשיטת השערה או בשיטת הצללית, ולפעמים בשילוב של שתיהן.
10. זמן ההחלמה מהטיפול קצר: ביום הטיפול האזור עלול להאדים ולהיות נפוח מעט, ומומלץ למרוח משחה אנטיביוטית פעמיים־שלוש ביום, למשך שלושה ימים. בימים הראשונים התוצאה תהיה כהה יותר מהמתוכנן, ורק כעבור כמה ימים העור יתקלף ותתקבל התוצאה הסופית. בדרך כלל כעבור כעשרה ימים תוכלי להתרשם מהתוצאה הסופית (ולהחליט עם המאפרת שלך אם יש צורך בטיפול נוסף).
- סייעו בהכנת הכתבה: יפית רפאל, מנכ"לית מרכזי "רונית רפאל — מדע היופי"; ריקי נאוארו, מעצבת ומשקמת גבות באיפור קבוע (03-5717180); ג'ואנה שרפמן, בעלת "ג'ואנה ארט" לאיפור קבוע