דיאטה
מה לאכול כשאת מניקה?התזונה בזמן ההנקה חיונית לבריאותך ולבריאות התינוק. כמה קלוריות מוציאים במהלך הנקה, למה מותר קפה אבל לא אלכוהול , ומה חייב לכלול התפריט היומי שלך?

 

 

"עד הלידה הייתי עסוקה במה לאכול בהיריון כדי שהעובר יקבל את הטוב ביותר, מעכשיו אני רוצה לדעת מה לאכול כדי שהחלב שלי יהיה איכותי ויספק את הטוב ביותר להתליך הצמיחה התקין שלו/ה": זוהי הבקשה השכיחה ביותר של אמהות טריות. איך צריכים להיראות הרגלי התזונה שלך בעת ההנקה?

 

  • הקלוריות בעלייה: בתקופת ההנקה תצטרכי להוסיף בין 300-500 קלוריות ליום של מזון עשיר ברכיבי תזונה, כדי לספק לתינוק את הרכיבים שמאפשרים גדילה והתפתחות.

 

  • הנוזלים בעלייה: בזמן ההנקה עולה הדרישה לנוזלים, וודאי שמת לב שאת יותר צמאה. שתי מספיק מים כדי להרוות את צימאונך וליצר את החלב.
להמשך קריאה...
תפריט שמח: מה לאכול כדי לסלק את דיכאון החורףהמוח מסמן לנו להרבות בפחמימות כדי להעלות את מצב הרוח, אך יש חלופות מצוינות שלא יובילו אותנו להרס הדיאטה והבריאות. אילו מזונות הוכח שמסלקים את הדיכאון - ושומרים לנו על הגוף?

 

 

אם המזג האוויר החורפי גורם לכם לחשק תמידי לפחמימות - אתם לא לבד. רבים מאתנו מגבירים את צריכת המזונות העשירים בפחמימות בחורף באופן לא מודע במטרה לרומם את מצב הרוח. הדכדוך החורפי הוא תופעה מוכרת המלווה בירידת האנרגטיות, בחולשה, בלאות, יותר שעות שינה, כמיהה לפחמימות ועליית משקל.

 

אז למה אנחנו מדוכאים עם בוא הסתיו?

הדכדוך החורפי מתחיל בדרך כלל בסוף הסתיו או בתחילת החורף, ומסתיים לקראת סוף האביב או בתחילת הקיץ.

להמשך קריאה...
גם לשד וגם לערמונית: המזונות שמונעים סרטןסיבים תזונתיים, קפה וגזר: אילו מזונות הוכחו כמסייעים למנוע את סרטן השד אצל נשים וסרטן הערמונית אצל גברים, ואילו מזונות כדאי לכם להאכיל את הילדים מגיל צעיר, כדי לבנות להם את המערכת החיסונית?

 

 

יותר ויותר מחקרים מוכיחים: על ידי אכילת מזונות פשוטים, יומיומיים, אפשר להפחית את הסיכון ללקות בסרטן. אנשים שאוכלים מזונות עם פעילות ביולוגית ייחודית, שמתנהגים בגוף כמו תרופה, לוקים בשכיחות פחותה ממחלות סרטן.

 

המזונות שמכילים חומרים פעילים מועילים מכונים מזונות "אפיגנטיים", היוצרים השראה מרפאה על תאי הגוף. המזונות בעלי ההשראה האפיגנטית הם:

 

  • סיבים תזונתיים - המפחיתים סיכון לסרטן שד.
  • קפה, עגבניות, סויה - המפחיתים סיכון לסרטן הערמונית.

להמשך קריאה...
לשיפור הזרע: האוכל הנכון לכניסה להריוןמחקרים רבים כבר הוכיחו כי למה שאתם אוכלים קשר הדוק לאיכות הזרע שלכם. אז מהו התפריט המומלץ, וממה כדאי להימנע?

 

 

מנסים להיכנס להיריון? שני מחקרים שנערכו באוניברסיטת הארוורד מסיפים ראיות לגוף ההוכחות ההולך וגדל, שמצביע על הקשר בין מזונות ואיכות ותנועתיות הזרע. מחקרים אלה מצאו כי המאכלים המומלצים לשיפור הזרע הם ירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים עשירים באומגה 3, אגוזים ופיצוחים טבעיים.

 

הקשר בין שומן טרנס לזרע

 

במחקר אחד בדקו החוקרים את צריכת המזון של גברים בני 18-22 ובמקביל נבדקה תנועתיות הזרע שלהם, ריכוזו וצורתו.

להמשך קריאה...
מתי נתנשק? כך תפטרו מריח השוםאיך מעלימים את הבל השום מהפה כמה שיותר מהר, למה בכלל כדאי לאכול אותו, וכיצד הוא שומר על הבריאות שלנו?

 

 

כששניכם יחד אוכלים שום, אפילו לנשיקה יכול להיות טעם טוב. אבל איך מעלימים את הבל השום כמה שיותר מהר כשרק אחד מכם אכל את הסלט עם השום הטרי? 

במחקר אמריקאי שנעשה באוניברסיטת מינסוטה, נבדק ריח השום בפה, בנשימה ובשתן לאחר אכילת 6 גרם שום השווים בערך ל 2 שיני שום גדולות. כעבור חמש דקות לאחר אכילת השום, הופיע ריח שום חזק בנשימה, שפחת אחרי חצי שעה ופחת עוד יותר כעבור שלוש שעות.

ריח חזק יותר של השום הופיע מהפה כעבור שעה. עוצמת הריח מהפה הייתה גדולה יותר מהריח שהופיע מהנשימה. הריח מהפה הלך ופחת כעבור שעה. כעבור 4 שעות נותרה עוצמה נמוכה של הריח.

להמשך קריאה...
קינמון מוריד המון: התבלין שנלחם בשומן הבטנימחקרים עדכניים מוכיחים: אם תוסיפו לאוכל שלכם עד שלוש כפיות של קינמון ביום, תוכלו להפחית את השומן בטני, להוריד את רמת הסוכר בדם ולצמצם את סיכון למחלות לב ולמחלות ממאירות

 

 

השומן הבטני מרגיז גברים ונשים גם יחד: הוא בולט, הוא תמיד "שם" ותמיד אנחנו מנסים להסוותו. איך תוכלו לעזור לגופכם להילחם בו באופן טבעי? פשוט: הוסיפו קינמון לקפה, לשוקו, לתה, לדייסת הבוקר, לסלט הפירות, לעוגות, לצימס, לקציצות הבשר, לתבשיל הקדירה, לחמין של שבת ובכלל - לכל מה שמתאים.

מתברר שהשומן שמתרכז בבטן הוא למעשה חומר דלקתי. יש לו נטייה לגרום להשראה דלקתית באיברים שונים בגוף, להגביר ייצור של חומרים רעילים ומחומצנים בדם הגורמים לפגיעה בכלי הדם, בלב, במוח ועוד.

להמשך קריאה...
למה כדאי לאכול את מאכלי החג כל השנה?מה הקשר בין תמר לשיניים לבנות, מה יש בדלעת שגורם לעור לזהור, ומדוע הרימון הוא הגאדג'ט המשוכלל של הטבע? כל היתרונות הבריאותיים בשולחן בראש השנה

 

 

בראש השנה אנחנו אוכלים מאכלים שמסמלים עבורנו תקווה לדברים הטובים שילוו אותנו בשנה הבאה. מה אומרת הגמרא על המאכלים המסורתיים על שולחן החג, ומהם יתרונותיהם הבריאותיים?

 

סלק: לזירוז העיכול וניקוי המעיים

 

לאחר אכילת "סלקא" – סלק או עלי סלק, אומרים: "יהי רצון מלפניך ה’ אלוקינו ואלוקי אבותינו שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו". ואכן, הסלק תורם להסתלקותו המהירה של המזון ממערכת העיכול. הוא נחשב לאחד המזונות הטבעיים היעילים ביותר לזירוז העיכול וניקוי המעיים.

להמשך קריאה...
אפשר בלי בשר: מרכיבים ארוחה צמחונית מאוזנתרבים הפונים לתזונה צמחונית מתלבטים בשאלה: האם היא יכולה לספק את כל אבות המזון הנדרשים? התשובה היא - בהחלט. איך בונים ארוחה צמחונית בריאה ומאוזנת, וגם מעלים את מצב הרוח

 

 

היכרותי עם שרון החלה ב"תנו לחיות לחיות", עת הגעתי לאמץ את "נזק" החתול. שרון החליטה להיות צמחונית: היא סיימה צבא, החלה לעבוד בארגון ואט לאט גילתה שהיא בוחרת במזונות צמחיים בתפריט מתוך תחושת חמלה על בעלי חיים. הצעירה, שעד היום אכלה הכול, לא התעניינה במיוחד בתזונה מאוזנת. כשהגעתי למקום, היא התעניינה אם תזונה צמחונית יכולה לספק לגוף את אבות המזון החיוניים.

החדשות טובות: מבחר של חלבונים צמחיים מהמזון יכול לספק את כל כמות החומצות האמיניות ההכרחיות (החומרים המרכיבים את החלבון) לבריאות מגיל שנתיים והלאה. חלבון בעל ערך תזונתי גבוה מכיל את כל החומצות האמיניות החיוניות לגוף.

להמשך קריאה...
המזונות שמשפרים את הציוניםמחקרים מקיפים הוכיחו שארוחת בוקר בעלת ערך גליקמי נמוך תורמת לעירנות, לזיכרון ולמצב הרוח של התלמידים. מה כדאי להכין, ואיך לשכנע אותם לאכול?

 

הבוקר הוא הזמן הלחוץ ביותר ביום, ומסתבר שגם המשפיע ביותר על מה שיקרה בהמשך היום. מחקרים שונים כבר הוכיחו שארוחת בוקר עם הרכב תזונתי של אבות מזון שנספג לאט לדם תורמת לתלמידים בבית הספר לשיפור יכולת הלמידה, כושר ביטוי טוב יותר, זיכרון חד יותר ומצב רוח שמח ונינוח יותר.

השפעת האוכל על המוח המתעורר

מחקר מקיף אחר, שנערך על ידי הקולג' המלכותי בלונדון, בשיתוף אוניברסיטת בריסטול בשפילד ואוניברסיטת הרווארד בבוסטון, מצא שלהרכב ארוחת הבוקר השפעה משמעותית יותר ממה שידענו.

להמשך קריאה...
בכל דבר לימון: התוספת שמנטרלת רעליםחוקרים אמריקאיים מצאו כי השריית בשר ברוטב לימון או חומץ מפחיתה משמעותית ייצור רכיבים רעילים בבשר. מהם אותם חומרים, כמה זמן כדאי להשרות את הבשר, ולמה עוד מומלץ להוסיף לימון?

 

 

החלטתם לטגן או לצלות בשר במחבת הערב? הוסיפו מיץ לימון סחוט. מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת מאונט סיני בניו יורק הראה שהשרייה של בשרים ברוטב לימון או בחומץ עשויה להפחית משמעותית יצור טבעי של רכיבים רעילים בבשר, שנוצרים תוך כדי בישול ומאיצים את תהליך ההזדקנות.

 

מה מסתתר בתהליך הבישול?

 

חלק מהמזונות שאנו אוכלים כיום עוברים תהליך של בישול בטמפרטורה גבוהה שגורם להיווצרות קשרים כימיים בין החלבונית לבין הפחמימות שבאותו מזון. הקשרים הטבעיים שנוצרים בונים חומר חדש בשם גליקן.

להמשך קריאה...
מאז ומתמיד היתה דרכי בשבילי התזונה. עוד בתיכון למדתי במגמת תזונה ועיקר חיבתי הופנתה לבישול ואפייה, אהבה שנותרה עד היום. לזו נוספה הסקרנות להכרת סודות המזון לריפוי, בעקבותיה למדתי לתואר ראשון, שני ושלישי באוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות ברחובות לקבלת תארים אקדמיים בתזונה, תוך כדי עבודה קלינית בבתי חולים וקופת חולים. כיום אני עוסקת במחקר תזונה קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה, במרכז הרפואי תל אביב, במקביל לניהול מרכז פרטי לתזונה נכונה.