אוכל
ערוצים
קציצות עוף ושעועית צהובה ברוטב עגבניות זה התחיל באלתור במטבח - ונגמר במתכון ששווה לשמור לנצח: קציצות עוף אווריריות עם המון תוספות, שמתבשלות ברוטב עגבניות ומוגשות עם ספגטי. שלמוּת!להמשך קריאה...
צילום: רחלי קרוט
אפשר לשלב בהן גם אפונה, גזר או בטטה. קציצות עוף ושעועית צהובה ברוטב עגבניות
מרק פטריות וגריסים עם גזררחלי קרוט מגישה מרק פטריות סמיך עם תוספות מפנקות. פרוסה של לחם טוב ליד - ויש לכם ארוחת ערב מושלמת ליום גשום

 

מרק משביע, אבל קל בבטן ופשוט מאוד להכנה. ואם תגישו לידו פרוסה של לחם טוב תגלו שמדובר בארוחה שלמה.

ובקשה קטנה: אני יודעת שרבים משתמשים בפטריות משומרות להכנת מרק פטריות, אבל אני ממש מפצירה בכם ללכת הפעם על הגרסה הטרייה – תקבלו מרק עדין יותר, ובעיקר טעים הרבה יותר.

להמשך קריאה...
סלט מלפפונים הונגריכשרחלי קרוט מתגעגעת לסבא שלה היא מכינה את סלט המלפפונים שלו, שמצליח להוציא ממעט מאוד מרכיבים המון טעם - וגם פריכות משגעת
על פניו, הסלט הזה מכיל בעיקר מלפפונים – אבל עבורי, המרכיב העיקרי שלו הוא זיכרונות. זיכרונות מארוחת צהריים אחרי הגן אצל סבתא, כשהאוכל הוגש לשולחן וסבא הוציא מהמקרר צנצנת עם המלפפונים האלה, העביר לצלחת קטנה ופיזר מעל מעט פפריקה. זיכרונות של רגעים משפחתיים שלא יחזרו: ריחות של חומץ ושל סוכר, של נחמה ושל בית.

לסלט, שנקרא בהונגריתUborkasaláta , יש כמה גרסאות - כשההבדל העיקרי ביניהן הוא בשימוש בבצל או בשום. אני מעדיפה את הגרסה עם השום. הסלט נהדר גם בלי השמנת, אבל בעיני היא משלימה את הטעמים ומאזנת את החומץ. ומי שרוצה יכול להמיר אותה ביוגורט 3%.

להמשך קריאה...
סלט ירוק עם דלורית, ענבים ורוטב תפוזים תשכחו מהסלט הירוק שאתם מכירים: לרחלי קרוט יש בשבילכם שילוב משגע של עלים עם קוביות דלורית מקורמלות, פקאנים קלויים ועוד המון הפתעות

בסלט הירוק הזה יש מעט מאוד מרכיבים וההכנה שלו ממש לא מסובכת, אבל הוא נראה כאילו השקעתם בו שעות של עבודה ושילבתם בו את כל מה שיש לשוק להציע. יש בו עלים ירוקים מרעננים, קוביות דלורית זהובות, ענבים מתוקים ופקאנים שמוסיפים פריכות נהדרת. ואת הכל עוטף רוטב תפוזים חמוץ-מתוק.

כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:

  • כדאי לשלב בסלט כמה סוגים של עלים ירוקים, ורצוי שלפחות אחד מהם יהיה מריר (ארגולה, למשל). בחנויות נמכרות אריזות מוכנות של תערובת עלים ירוקים ותרד – ואני ממליצה להשתמש בהן. חסה לא כל כך מתאימה לסלט הזה, כי הרוטב לא כל כך נתפס בה, והיא גם לא מספקת ניגוד למתיקות של הדלורית והרוטב.
להמשך קריאה...
סלט חסה עם הרוטב הטעים בעולםמעט מרכיבים וממש טיפונת עבודה – ויש לכם סלט ברוטב עשיר שיגנוב את ההצגה גם אם תגישו לידו מנות מושקעות בהרבה

באחד החגים האחרונים ישבנו סביב שולחן עמוס לעייפה במנות מורכבות ומיוחדות, ובאופן די מפתיע הכוכב האמיתי היה דווקא הסלט הזה: מצד אחד מרענן וקליל, ומצד שני עטוף ברוטב עשיר וקרמי.

מכיוון שמדובר במעט מצרכים ובעובדה שבכל זאת עסקינן בחסה, כל העניין כאן הוא להקפיד על חומרי הגלם: השתמשו רק בלבבות חסה (העלים הפנימיים והפריכים יותר) ואל תוותרו על גבינת פרמזן אמיתית ועל מיונז איכותי.

להמשך קריאה...
סלט גזר, סלק וזוקיני ברוטב חמאת בוטניםאחרי כל ארוחות החג הכבדות, אין דבר שיעשה לגוף טוב יותר מסלט – אנחנו ממליצים על זה של רחלי קרוט, שמשלב בין הרבה מרקמים וטעמים

סלט בריא מאוד שמשלב שלושה ירקות: גזר שנותן פריכות ורעננות, סלק שמוסיף צבעוניות ומתיקות, וזוקיני שמעדן את הכל. הרוטב העשיר מאחד את הטעמים ומצד שני לא גונב את ההצגה מהירקות.

אני לגמרי ממליצה לכם להכין כמות כפולה מהסלט ולשמור במקרר: הוא משתדך נהדר כמעט לכל דבר, מאורז ועוף ועד לירקות חתוכים.

להמשך קריאה...
מניפת תפוחי אדמה בתנור: התוספת הכי יפה של החגמי אמר שצריך לסבול בשביל היופי? רחלי קרוט מוכיחה את ההפך עם מתכון מנצח והמון טיפים שיעזרו לכם להכין בקלות את אחת התוספות הכי מרשימות שיש - מניפת תפוחי אדמה

את תפוחי האדמה האלה הכנתי לראשונה לפני 3 שנים. מאז יצא לי להכין אותם כמה פעמים אבל דווקא בשנה האחרונה די שכחתי מהם. עד החודש שעבר.

7 תפוחי אדמה אדומים שנחו בקערה במטבח הזכירו לי את המתכון, וביחד עם גזר שנותר במקרר הם הפכו שוב למניפות זהובות שהפיצו בבית ניחוח עז של שום ורוזמרין.

כהרגלי בשנים האחרונות, לפני שטעמתי והרסתי את המראה המלבב של המנה, צילמתי אותה ושיתפתי בפייסבוק. מה שקרה אחר כך הפתיע גם אותי: רבים נזכרו במניפות והכינו אותן, ובמשך כמה ימים כמעט שלא היה מישהו שלא דיבר איתי על התמונה מפייסבוק.

להמשך קריאה...
ממרח חצילים בטעם כבדיותר זול - והרבה יותר טעים: במקום לקנות ממרח חצילים בטעם כבד, למה שלא תכינו אותו בבית לפי המתכון המצוין של רחלי קרוט? זה בכלל לא מסובך

 

כמו שקרה עם הרבה ממרחים אחרים, גם את ממרח החצילים בטעם כבד התרגלנו לקנות – בזמן שקל מאוד להכין אותו, ובדרך לחסוך הרבה כסף ולהרוויח הרבה טעם.

כשהכנתי את הממרח הזה תהה אחי, תוך כדי חיסול ממוקד שלו עם לחם, מה בעצם הופך אותו ל"בטעם כבד". האמת, זו תהיה מעניינת.

אחרי מחשבה קצרה, ועוד ביס קטן – רק כדי לטעום - הבנתי ששלושת המצרכים העיקריים הם אלה שהופכים את הממרח ל"בטעם כבד": המון בצל מקורמל עם טעמים מתקתקים וצבע חום מבריק; ביצים קשות שמוסיפות טעם, מרקם ונפח; וכמובן - חצילים שמחברים את הכל ועוטפים את שאר המרכיבים ברכות ובקרמיות.

להמשך קריאה...
סלט אטריות שעועית עם אגוזי קשיו וכוסברהסלט אטריות בריא, צבעוני ומרשים, ובעיקר נורא טעים. הסוד הוא ברוטב אסייתי שמשלב בצורה מאוזנת מתיקות, מליחות, חמיצות וחריפות

לפני כמה חודשים גיליתי בשוק לוינסקי חנות קטנה וקסומה, מלאה בניחוחות וצבעים מהמזרח הרחוק. את הנודלס והטריאקי שכיכבו על המדפים אמנם הכרתי היטב, אבל שאר האטריות נראו לי כמו יצורים קטנים וחמודים ממאדים. לא אלאה אתכם בשעה הארוכה שביליתי שם, מקשיבה להסברים של המוכרת. מה שכן, בסופו של דבר מצאתי את עצמי עם ארבע שקיות מלאות והמון המלצות.

כשהגעתי הביתה וסידרתי על השיש את השלל, גיליתי שקית שקופה שטמנה בתוכה אטריות שעועית רחבות, בצורת ריבועים מנוקדים באצות קטנטנות.

להמשך קריאה...
עוגת ביסקוויטים משודרגת עם קרם שוקולדרחלי קרוט לקחה את העוגה המוכרת ושידרגה אותה ללא הכר עם תותים, קרם שוקולד וציפוי שוקולד. ההרפתקנים יכולים להוסיף גם ליקר
כשהייתי קטנה, אמא שלי היתה מכינה עוגת ביסקוויטים עם ציפוי של קקאו וסוכר שהומסו בחמאה, כשבפנים התחבא לו פודינג וניל שהשתלב עם גבינה. בעצם, על מי אני עובדת - ככה היא מכינה אותה גם היום (והיא עדיין אחת העוגות הכי טעימות שאני מכירה).

עם השנים, אימצתי את הרעיון הכללי, וגם את תוספת הגבינה, אבל שיניתי קצת את המרכיבים האחרים. למרות השינוי, הרעיון נשאר זהה: שכבות של פתי בר עם קרם מענג שמרכך את הביסקוויטים, וציפוי שוקולד שמוסיף לקינוח מראה מפתה וטעם קרמי עשיר.

להמשך קריאה...
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו. 

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את האתר FOODPAGE.CO.IL שמאגד את המתכונים הכי טובים ברשת. 

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.