אוכל

    קציצות עוף ושעועית
    צהובה ברוטב עגבניות

    זה התחיל באלתור במטבח - ונגמר במתכון ששווה לשמור לנצח: קציצות עוף אווריריות עם המון תוספות, שמתבשלות ברוטב עגבניות ומוגשות עם ספגטי. שלמוּת!

    רחלי קרוטפורסם: 21.02.16 11:09
    אפשר לשלב בהן גם אפונה, גזר או בטטה. קציצות עוף ושעועית צהובה ברוטב עגבניות (צילום: רחלי קרוט)
    אפשר לשלב בהן גם אפונה, גזר או בטטה. קציצות עוף ושעועית צהובה ברוטב עגבניות (צילום: רחלי קרוט)
    המתכון הזה נולד מאלתורים במטבח וממש לא היה לי כוונה לפרסם אותו, אבל כבר אחרי הביס הראשון הבנתי שאם לא אכתוב בצורה מסודרת את הכמויות לעולם לא ייצאו לי שוב קציצות עוף כאלה טעימות ורכות.

     

    חוץ משעועית צהובה הקציצות מכילות גם רצועות קטנות של גזר, שמתרככות בבישול, יוצרות בקציצה כיסים רכים ותורמות למרקם האוורירי שלה. הן גם מוסיפות טעם מתקתק שילדים (ומבוגרים!) אוהבים מאוד.

     

    המתכון פתוח מאוד לשינויים – הנה כמה רעיונות:

     

    • אפשר להחליף את השעועית הצהובה בשעועית ירוקה, אפונה (טרייה או קפואה, אבל לא מקופסת שימורים) ואפילו קוביות גזר או בטטה.
    • במקום גזר (או בנוסף לו) אפשר לשלב בקציצות קישואים מגורדים ואפילו בטטה מגורדת.
    • אפשר לוותר על הפסטה, ובמקומה להגיש את הקציצות על אורז לבן או פירה שסופגים את הרוטב.
    • אם אתם מעדיפים את האוכל שלכם חריף, אין שום בעיה להוסיף לרוטב צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה.
    • אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן ופשוט להוסיף לו כוס מים.

     

    • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת

     

    הולכות נפלא גם עם אורז או פירה. הקציצות (צילום: רחלי קרוט)
      הולכות נפלא גם עם אורז או פירה. הקציצות(צילום: רחלי קרוט)

       

      מרכיבים

      4-2 מנות

       

      לקציצות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • 2 גזרים מגורדים בפומפייה (אין צורך לקלף)
      • 4-3 שיני שום קצוצות
      • 500 גרם בשר עוף טחון
      • 2 כפות קטשופ או רסק עגבניות או רוטב צ'ילי
      • 6-5 כפות פירורי לחם
      • 1/3 צרור עלי פטרוזיליה קצוץ דק
      • אפשרות: 1 כף אבקת מרק עוף
      • קמצוץ אבקת סודה לשתייה
      • מלח
      • פלפל לבן גרוס

       

      לרוטב העגבניות
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • 4 שיני שום קצוצות
      • 2 עגבניות רגילות או 10 עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
      • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
      • 100 גרם רסק עגבניות
      • מלח
      • פלפל לבן גרוס
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • במידת הצורך: 1/2 כפית סוכר או 1 כפית סילאן

       

      בנוסף
      • 400 גרם שעועית צהובה קפואה, מופשרת (אפשר להשתמש גם באפונה ירוקה)
      • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי

       

      אופן ההכנה

      1. הקציצות: מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה עדינה. מוסיפים את הגזר המגורד והשום ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד שהגזר מתרכך מעט. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר במשך 10 דקות. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.
      2. רוטב העגבניות: מחממים את השמן בסיר רחב וגדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והעגבניות החתוכות ומטגנים במשך 10-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
      3. מוסיפים את המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם הרוטב חמצמץ מדי, אפשר להוסיף לו 1/2 כפית סוכר או כפית סילאן). מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דקות.
      4. משמנים מעט את הידיים ויוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות. מניחים את הקציצות בסיר עם הרוטב, ומנענעים מעט את הסיר מדי פעם כדי שהרוטב יגיע לכל מקום (הוא צריך להגיע עד למחצית מגובה הקציצות - אם חסרים נוזלים, הוסיפו מים רותחים).
      5. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אז נמוכה. מוסיפים את השעועית הצהובה המופשרת, מערבבים בעדינות ומבשלים כ-15 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה.
      6. בינתיים מבשלים ספגטי לפי הוראות היצרן. מגישים לצד התבשיל או מוסיפים לסיר ומערבבים.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו. 

      מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את האתר FOODPAGE.CO.IL שמאגד את המתכונים הכי טובים ברשת. 

      וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.