סלט בריא מאוד שמשלב שלושה ירקות: גזר שנותן פריכות ורעננות, סלק שמוסיף צבעוניות ומתיקות, וזוקיני שמעדן את הכל. הרוטב העשיר מאחד את הטעמים ומצד שני לא גונב את ההצגה מהירקות.

אני לגמרי ממליצה לכם להכין כמות כפולה מהסלט ולשמור במקרר: הוא משתדך נהדר כמעט לכל דבר, מאורז ועוף ועד לירקות חתוכים.

  • עוד מתכונים מעולים של רחלי קרוט - בבלוג משהו טעים

מרכיבים

מנה אחת

  • 2 גזרים לא קלופים
  • 1 סלק קלוף
  • 1 זוקיני
  • חופן עירית קצוצה דק
  • שומשום
  • חופן אגוזי קשיו טבעיים או בוטנים
לרוטב
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף (אם אין לכם רוטב של חברה טובה השתמשו ב-1/2 צ'ילי חריף קצוץ דק)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 8-5 כפות שמן זית או קרם קוקוס

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות לרצועות דקות-דקות (הכי נוח לחתוך לפרוסות דקות, להניח אותן זו על זו ואז לחתוך לרצועות).
  2. מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה - חשוב לא לערבב, כדי שהסלק לא יגיר נוזלים ויצבע את כל הסלט.
  3. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף עוד שמן זית או קרם קוקוס.
  4. קולים את הקשיו במחבת יבשה עד להזהבה קלה. מצננים וקוצצים גס.
  5. מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את העירית, הקשיו ושומשום ומגישים. אם רוצים להגיש את הסלט מאוחר יותר, שומרים את המרכיבים בנפרד ומערבבים לפני ההגשה.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת.