לפני כמה חודשים גיליתי בשוק לוינסקי חנות קטנה וקסומה, מלאה בניחוחות וצבעים מהמזרח הרחוק. את הנודלס והטריאקי שכיכבו על המדפים אמנם הכרתי היטב, אבל שאר האטריות נראו לי כמו יצורים קטנים וחמודים ממאדים. לא אלאה אתכם בשעה הארוכה שביליתי שם, מקשיבה להסברים של המוכרת. מה שכן, בסופו של דבר מצאתי את עצמי עם ארבע שקיות מלאות והמון המלצות.

כשהגעתי הביתה וסידרתי על השיש את השלל, גיליתי שקית שקופה שטמנה בתוכה אטריות שעועית רחבות, בצורת ריבועים מנוקדים באצות קטנטנות. השימוש באטריות האלה, נזכרתי שהסבירה לי המוכרת, זהה לשימוש באטריות שעועית הדקיקות והיותר מוכרות (למי שלא מכיר, מדובר באטריות דקות וחלקלקות, עדינות ורכות, שמומלץ לשלב בעיקר בסלטים).

כמובן שלא התאפקתי, בישלתי אותן בצ'יק ושידכתי להן רוטב אסייתי שהולך אתי כבר שנים. מדובר ברוטב שמשלב בצורה מאוזנת ועדינה את ארבעת הטעמים - חמוץ, מתוק, חריף ומלוח - שאותם משיגים בזכות שימוש בלמון גראס, חומץ, סוכר, צ'ילי וסויה. לאלה מצטרפים שמן שומשום ושמן זית, שהופכים את הרוטב לחלקלק ומיוחד.

ובכלל, למון גראס ושמן שומשום הם שני מצרכים גאוניים שהשימוש בהם מקפיץ את המנה כמה דרגות למעלה, כל עוד משתמשים במינון נכון ולא מגזימים. הארומה שמשתחררת מהלמון גראס, שנראה תמים ועדין, מצליחה להפתיע אותי בכל פעם מחדש. ועכשיו, כשאפשר להשיג אותו ברשתות השיווק, ארוז בחבילות מוקפדות ונוחות, אני יותר מממליצה לכם להצטייד בו. הוא נהדר גם למוקפצים ומרקים אסייתיים ותמיד אפשר לארוז אותו היטב ולשמור במקפיא לשימוש מאוחר יותר.

ואגב, אם אתם מבשלים אותו אין שום בעיה להשתמש בכל הענף ופשוט להוציא אותו בסיום. לעומת זאת, אם אתם משתמשים בו למוקפץ, מומלץ לקלף את השכבות העבות והסיביות יותר ולהשתמש רק בחלק הפנימי והעדין.

אה וכן, הסלט הזה לא רק טעים, הוא גם סופר בריא. הידד!

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

מרכיבים

  • 1 חבילה (200 גרם) אטריות שעועית דקות או רחבות
  • 1 גזר
  • 1 מלפפון
  • 1/3 כוס אגוזי קשיו
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • אפשרות: נבטים
לרוטב
  • 1 גבעול למון גראס (להשיג ברוב רשתות השיווק – נמכר ארוז במקררים שבמחלקת הירקות)
  • 5 כפות מים
  • 1 כפית שטוחה צ'ילי גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: קוצצים את הלמון גראס לטבעות דקות ומניחים בסיר קטן יחד עם המים, הצ'ילי והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס לגמרי. מסננים את הרוטב לתוך קערה קטנה ונפטרים מהצ'ילי והלמון גראס שנשארו במסננת. מוסיפים את החומץ, הסויה, שמן השומשום ושמן הזית ומערבבים. מניחים בצד.
  2. חותכים את הגזר והמלפפון לרצועות דקות מאוד (רצוי להיעזר בקולפן ז'וליינים או במעבד מזון). חשוב לחתוך את המלפפון רק עד שמגיעים לחלק הפנימי הרך.
  3. קולים את אגוזי הקשיו 3-2 דקות במחבת יבשה וקוצצים גס.
  4. חותכים את הצ'ילי הטרי לפרוסות דקיקות.
  5. מניחים את אטריות השעועית בקערה רחבה, יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי וממתינים 8-5 דקות, עד שהן רכות. מסננים מהמים.
  6. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה רחבה את האטריות, רצועות הגזר והמלפפון ופרוסות הצ'ילי. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את אגוזי הקשיו והכוסברה ומגישים מיד. הסלט נהדר גם אחרי יום במקרר, כשהטעמים מתמזגים
  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת